Wibe Stegar

Wibe Stegar

Wibe stegar, eller Wibe Ladders som varumärket kallas i Sverige, grundades år 1929 i Mora. Redan då var säkerhet och kvalitet av allra högsta prioritet. Dessa två värdeord som Wibe Ladders har än idag blev två grundbultar hos märket tack vare dess grundare Anders Wikstrand och Victor Berg. Idag ägs Wibe Ladders av Hultafors Group AB och man har haft verksamheten och fabrikslokalerna i Nässjö i snart tjugo år. Wibe Ladders tar miljö och hållbarhet på stort ansvar. I och med detta arbetar märket för att delta i processen för hållbarhet i framtiden vilket kommer gynna miljön.

Laddar ...

Artiklar 1-20 av 28

Fallande ordning
Sida
Per sida

Relaterade kategorier

Wibe stege - toppmodernt och säkert

Wibe Ladders mål är att uppnå en hög kvalitet och att skapa produkter som verkligen är användarvänliga för kunden. Deras användarvänliga produkter riktar sig till såväl seriösa hemmafixare som professionella hantverkare. Med sina innovativa idéer i kombination med gamla hantverkstraditioner från 80 års verksamhet har märket lyckats positionera sig som ett av de främsta i sin bransch.

Tradition och nytänk lever verkligen i en symbios i fabrikslokalerna på Wibe Ladders i Nässjö. Området innefattar allt från kontor till lager och laboratorier. Förutom att fylla de krav som ställs av europeiska myndigheter låter företaget även SP (Sveriges Tekniska Forskningsinstitut) testa Wibe Ladders stegar kontinuerligt och regelmässigt, vilket gör att alla produkter är typgodkända enligt de standardkrav som finns.

Enligt Wibe Ladders själva ligger märkets stora framgångar i uppfinningsrika personer inom företaget. Trots uppköpet av Hultafors Group AB har man gjort stora ansträngningar för att behålla den anda som har funnits sedan Wibe Ladders startades. På så sätt har man kunnat fortsätta hålla tempot med resten av marknaden i innovation, samtidigt som varumärket fortsatt har kunnat garantera kunden säkerhet och pålitliga stegar. Idag är Wibe Ladders ledande tillverkare av yrkesstegar, arbetsbockar och ställningar för yrkeshantverkare i hela Norden.

Säkerhet i varje steg. Så lyder Wibe Ladders slogan. Att producenten tänkt på kvalitet och säkerhet i varje steg försäkrar såväl privatpersoner som yrkeshantverkare att de kan lita på sina hjälpmedel i arbetet. Här på Stegfabriken har vi som främsta ambition att genom ett nära samarbete med våra leverantörer och hög utbildningsnivå kunna garantera våra kunder säkra och kvalitetshöga produkter, oavsett kundbehov. Några av de åtgärder som varumärket vidtaget för kvalitet och säkerhet på produkterna är:

  • Ordentliga glidskydd som har extra grov struktur för största hållbarhet och stabilitet.
  • Halkskydd till arbetsbockarna med stora ståplan och dubbelriktat halkskydd för högsta säkerhet. Dessa är de bästa halkskydden på marknaden!
  • Kraftiga konstruktioner på trappstegar med dubbel steginfästning för extra bra slitstyrka och lång hållbarhet.

"Säkerhet och kvalitet genomsyrar allt vi gör". Så säger Wibe Ladders produktchef om varumärket. Företaget känner stolthet över att alla material och lösningar till produkterna är noga genomtänkta för att garantera kundens säkerhet. Oavsett vilket användningsområde du behöver en stege till så har Wibe Ladders något för dig, som dessutom är pålitligt och effektivt.

Sedan den femte maj 2011 har Wibe Ladders även en "Bra arbetsmiljö-etikett" på utvalda arbetsbockar och stegar. Projektsamarbetet syftar till att skapa högre säkerhet på bockar, stegar och plattformar för att i sin tur erbjuda produkter som är säkra arbetsmiljöval. På sikt vill man få bort farliga produkter på byggarbetsplatser helt och enbart ersätta med produkter som är bra arbetsmiljöval. Alla produkter i detta projekt fyller både lagkrav och EU:s riktlinjer.

Högsta säkerhet i varje steg

Wibe Ladders arbetar mycket för kundsäkerheten, vilket innebär att de arbetar hårt för att ha högsta säkerhet i åtanke i varje steg i produktprocessen. Det finns även tre enkla steg som de menar att kunden kan utgå ifrån, för att också själv kunna påverka sin trygghet i arbetsområden där stegar används.

  • Välj rätt produkt. Detta är viktigt för både arbetssäkerhet och av bekvämlighetsskäl, så att du kan arbeta med så bra förutsättningar som möjligt.
  • Använd stegen rätt. Om stegen är rätt uppställd minskar risken att den glider nedtill. Att stegen glider ned är nämligen en av de vanligare olyckorna.
  • Inspektera stegen innan användning. Se efter att allt står rätt till och att stegen ser ut att vara i gott skick överlag.

Wibe Ladders har utformat en specifik produktkategorisering till sina produkter som hjälper kunden navigera sig fram till rätt stege för sina specifika behov.

PROF+ kallas gruppen med produkter för en mer krävande anvädning. Dessa produkter har extra halkskydd, bra låsmekanismer och en grövre struktur på glidskydden som ökar stabilitet och antiglidfunktionen.

PROF innefattar produkter för daglig användning. Här har man vidtagit olika kvalitetsåtgärder som kraftiga aluminiumprofiler, stora ståytor och fotsteg som anpassar produkterna för en daglig användning. Denna grupp lämpar sig exempelvis för yrkeshantverkare då produkterna dessutom uppfyller kraven i standarder samt svenska arbetsmiljöföreskrifter.

HOME är produktkategorin för dig som söker produkter för mindre krävande ansträngning. Produkterna här är användarvänliga samt lätta att bära och förvara vilket gör dem lämpliga för arbete inomhus alternativt tillfälliga arbeten utomhus.

Köp Wibe stegar online

I vår online-shop finns det produktinformation om alla olika stegar på produktsidorna. Vi strävar alltid efter att förse våra kunder med all tänkbar information som kan behövas vid val av trappstege och andra stegar. Om du är osäker på vilken lösning som passar just dig finns vi givetvis här för dig med rådgivning och tips. Tveka därför inte att höra av dig till oss om du har frågor. Vi finns här med vår kunskap och expertis för att kunna hjälpa dig att hitta just det du söker, så att du kan arbeta på ett säkert och bra sätt när du sedan använder din stege.