Telesteps

Telesteps

Från att ha orsakat nyfikenhet och höjda ögonbryn på 90-talet har Telesteps idag växt till vara helt marknadsledande i Europa, och även i vissa andra delar av världen. I de djupa småländska skogarna har Telesteps etablerat en helt automatiserad produktionsanläggning, vilket inte bara ger betydande fördelar för våra kunder utan också för vår planet genom att minska CO2-utsläpp. Telesteps är därför beviset på god svensk kvalitet.

Laddar ...

12 Varor

Fallande ordning
Per sida

Telesteps: Över en natt förändrades världen

Åtminstone för oss som tillbringar kortare eller längre stunder av dagen med att klättra upp eller för ned stegar av olika slag. Bort med skramliga otympliga metallstegar, slut med kånkandet på gamla sunkiga, tunga trästegar anno 1947.

Telesteps såg dagens ljus i mitten av 1990-talet och deras banbrytande uppfinning teleskopstegen var någonting helt nytt på marknaden: En stege som blir precis så lång som du behöver.

Säkerheten först!

Trots att mycket tid och energi lagts ner på att ta fram en flexibel produkt som är enkel att jobba med, är det ändå säkerheten som är det viktigaste. En Telesteps teleskopstege drar man ut till den längd man önskar, och med hjälp av röda säkerhetssprintar som fälls ut kan man försäkra sig om att stegen är säker att använda. För att stå stadigt mot underlaget är stegen försedd med gummifötter. Alla Telesteps stegar klarar en belastning på minst 150 kg.

De handmonterade stegarna är av aluminium och har glasfiberförstärkta plastdetaljer, allt för att stegen ska tåla riktigt oöm hantering. Fotstegen har en räfflad yta för att undvika att du halkar. Med integrerade dämpare har man också sett till att dra ner klämrisken till ett minimum.

Ytterligare en säkerhetsfaktor är att du alltid drar ut stegen till exakt den längd du behöver, varken mer eller mindre. Du behöver aldrig ställa dig på en stege som är för kort eller onödigt lång för arbetsuppgiften du skall utföra. När du har rätt längd på stegen, innebär detta att du automatiskt får en bra mycket bekvämare och säkrare lutning när du arbetar.

Några olika modeller

Den vanligaste och mest använda stegen fån Telesteps är den raka, anliggande stegen som helt enkelt lutas mot väggen i lämplig vinkel. Rören är antingen runda och anodiserade, eller en trekantig rörform som ger extra hållfasthet och bättre stabilitet. De är, helt utdragna, ungefär 3,5 till strax under 4 meter långa.

En annan variant är den så kallade kombistegen. Även denna är mycket liten i ihopfällt skick, och när du fäller upp den tar den formen av en trappstege. Denna typ finns i längder upp till 3 meter.

Vindsstegar gör att teleskopfunktionen verkligen kommer till sin rätta användning. När du fäller ned luckan till vinden drar du enkelt ut din Telesteps vindsstege ända ned till golvet.

Arbetsplattformen är en lite mer avancerad typ av teleskopstege. Denna lösning erbjuder en rejäl plattform att arbeta på där du är lite mer rörlig och har plats att ställa en verktygslåda eller målarburk.

Ta med stegen i hissen

Fördelarna med en teleskopstege från Telesteps är uppenbara. Tack vare att den är så liten i ihopfällbart skick, kan du lätt förvara den i princip var som helst. Du får med dig stegen i trånga utrymmen som in i hissen, i trånga spiraltrappor eller i bagageluckan på en vanlig personbil. Och om du vill, kan du till och med förvara den under din säng!

De viktigaste fördelarna i korthet:

  • Enkel: Stegen dras enkelt ut med ett handgrepp. Du säkrar också stegen på ett enkelt sätt med hjälp av de röda knapparna under varje steg.
  • Lätt: Den är lätt att bära omkring på och blir tack vare detta oerhört smidig att hantera och transportera.
  • Flexibel: Tack vare teleskopfunktionen och den ytterst korta svängradien får du med dig stegen och kan hantera den även i alla trånga utrymmen. Denna funktion gör det också möjligt att anpassa stegens längd för arbetet som skall utföras.
  • Säker: Alla Telesteps är handmonterade och testade. Kraftiga aluminiumkonstruktioner borgar för hållfasthet och stryktålighet. Stegarna är certifierade enligt EN131-SP, TÜV/GS, NEN2484.