Scando

Scando

Scando är ett företag som tillverkar stegar och är beläget i Ramnäs utanför Surahammar. Namnet betyder ”jag klättrar” på latin och är ett minst sagt passande namn för detta företag som sedan starten utvecklats stort och nu är en av de största svenska leverantörerna av stegar på marknaden.

Laddar ...

Artiklar 1-20 av 22

Fallande ordning
Sida
Per sida

Scando: ”jag klättrar”

Scando är ett företag som tillverkar stegar och är beläget i Ramnäs utanför Surahammar. Det grundades år 1959 av Elon Persson som upptäckte att man kunde tillverka stegar i aluminium, vilket medförde många fördelar. Namnet betyder ”jag klättrar” på latin och är ett minst sagt passande namn för detta företag som sedan starten utvecklats stort och nu är en av de största svenska leverantörerna av stegar på marknaden. Målet för företaget är att de vill tillverka marknadens bästa stegar på olika höjder och bland deras stora utbud är det inte svårt att hitta en passande stege, oavsett budget och ändamål.

Vad innebär en stege från Scando?

Du som köper en stege från Scando kan vara säker på att få en riktig kvalitetsprodukt som är säker, väl konstruerad och dessutom prisvärd jämfört med andra stegar på marknaden i samma stil. Fokus ligger på stegar som ska användas professionellt, men de fungerar lika bra för hemmafixaren som behöver en kvalitetsstege som går att lita på. Företaget tillverkar sina stegar i ett enda stycke, vilket gör dem mer stabila och de har också valt att inte använda sig av plast i de viktiga delarna av stegen som behöver tåla mycket, utan tillverkar verktygshyllorna på sina stegar av aluminium. Scandos stegar håller länge och uppfyller kraven hos både professionella arbetare som använder stegar dagligen, likväl som privatpersoner som behöver en stege för att kunna måla huset.

Olika sorters stegar från Scando

Enkelstege

En enkelstege från Scando är tillverkad i aluminium och passar i de flesta situationer. Enkelstegar är den enklaste formen av stege och lutas lättast mot en vägg i 75 graders vinkel för att användas på bästa och säkrast sätt.

Arbetsbock

En arbetsbock är praktisk när man inte behöver komma upp på så höga höjder, men ändå behöver de där extra decimeterna för att till exempel kunna ta ned en produkt i en butik eller på ett lager. Arbetsbocken kan smidigt fällas ihop när den inte används för att förvaras i en garderob eller ett mindre förråd.

Kombistege

En kombistege består oftast av två kombinerade enkelstegar, och är perfekt när man behöver en användbar stege som kan användas både som enkelstege och utskjutsstege.

Säkerhetsrekommendationer

Eftersom du ofta befinner dig på rätt hög höjd när du använder en stege, så är det mycket viktigt att se till att du använder den på ett säkert sätt. Så mycket som 6000 olyckor per år i Sverige sker på grund av att någon fallit ned från en stege. Oftast är orsaken att stegens nederdel har glidit åt sidan, men när det gäller lägre stegar såsom trappstegar så finns också risken att de välter.

Första steget är att köpa en stege från ett märke som uppfyller branschens krav på att den är godkänd enligt EN-131 som är Europanormen samt AFS 2004:3 och även att den är typkontrollerad enligt certifieringsreglerna SPCR 064 enligt SP. Dessa krav uppfyller alla Scandos stegar, så du kan tryggt investera i en stege från detta märke och veta att den är säker och stabil när du behöver arbeta på den. Både under designen och tillverkningen av stegarna tänker Scando hela tiden på säkerheten först av allt.

Scando satsar därmed stort på säkerheten och de rekommenderar också att du tänker genom ett antal punkter innan du beger dig upp på din nyinköpta stege.

  • En stege är allra säkrast om den står med 75 graders lutning
  • Stegen bör väljas utifrån arbetsuppgift och ha rätt längd
  • Se till att stegen är i gott skick och att glidskydden inte är slitna
  • Ställ aldrig stegen på ett ojämnt eller halt underlag
  • Överväg alternativ till din stege om du inte är säker på att den är rätt för den uppgift du ska utföra

Fördelar med stegar från Scando

Att Scandos stegar blivit så populära har flera orsaker, men en av de största anledningarna är att de varit i branschen länge och lyckats utveckla sina produkter utifrån kundernas önskemål samt branschens krav på säkerhet. Stegarna från detta företag är tillverkade av aluminium som är ett lätt och tåligt material som inte heller är känsligt för vatten. Företaget fokuserar till stor del på att deras stegar ska vara säkra, både för professionellt- och hobbyarbete.

Förhoppningsvis har detta hjälpt dig få svar på dina frågor, men har du fler funderingar innan du beslutar dig är du alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning!