Vindstrappor

Vindstrappor

Vinden, utrymmet under husets yttertak, kan användas till mycket. Det går att bygga om en vind till en vindsvåning och för den som har en råvind hemma kan denna göras om till ett förråd. Vinden kan lätt och enkel göras tillgänglig via en vindstrappa och innan man vet ordet av har man extra utrymme till förvarning. Här kan man bland annat förvara säsongsbundna redskap och utrustning som till exempel skidor.

 
Laddar ...

17 Varor

Fallande ordning
Per sida

Relaterade kategorier

Vanliga frågor om vindstrappor

Hur hög ska en vindstrappa vara?

En vindstrappa är vanligtvis uppdelad i flera sektioner, så att stegen kan fällas ihop och därigenom tar så lite plats som möjligt när den är uppfälld. Det finns dock även lösningar som innehåller enkelstegar som leder direkt in på vinden. Båda lösningarna kan givetvis anpassas efter dina önskemål och behov.

Vilka är fördelarna med en vindstrappa?

Det finns betydande fördelar med en vindsstege framför en lös stege. 1) Djupa steg ger bättre balans. 2) En vindstrappa tar inte plats i vardagsrummet utan göms undan på vinden. 3) Vindstrappan är den säkra lösningen, eftersom den är gjord för ändamålet. Ta en titt på urvalet av vindstrappor.

Vad kostar en ny vindstrappa?

Det billigaste priset för en ny vindstrappa får du med våra "standardlösningar", som passar i flertalet nyare hus. Priserna börjar här på runt några tusen SEK Se Stegfabrikens stora utbud av vindstrappor.

Vilka mått kan jag beställa?

Vi levererar vindstrappor i alla dimensioner, till exempel 60x80, 70x80, 80x80 och 60x120. Sammantaget erbjuder vi ett brett urval av standard- och specialanpassade vindstrappor.

Vem gör den bästa vindstrappan?

Stegfabriken erbjuder ett brett urval av standard- och specialanpassade vindstrappor från de bästa leverantörerna, bland annat Dolle, Profile och EW vindstrappor. Se hela utbudet av vindstrappor.

Vindstrappor, raka vägen till vinden

En vindstrappa behövs den dag då man vill utföra en inspektion av innertaket, vilket är nödvändigt ibland. En vindstrappa monteras i innertaket i huset och det går då väldigt smidigt och enkelt att klättra upp och ner till vindsutrymmet.

Vindstrappan är byggd som en lucka upp till vinden. När vindstrappan inte används fälls trappan upp och luckan stängs, då blir trappan nästan helt osynlig. Luckan skall i stängt läge sluta helt tätt mot vindsutrymmet. Det är endast vid användningen av trappan som denna behöver fällas ner. En vindstrappa kostar inte alls mycket vilket gör det enklare att investera i en. Det viktiga att komma ihåg vid köp av en vindstrappa är att dessa skall vara isolerade och brandsäkra, annars finns det risk för kondens på vinden och då kan trappan svälla upp.

En isolerad vindstrappa

En isolerad vindstrappa leder dessutom till att förvara värmen från husets boyta och således behöver inte värmekostnaderna för huset påverkas. Är man rädd om sina golv bör man även se till att vindstrappan kommer med mjuka fötter, till exempel i plast, som inte påverkar golvet nedanför trappan. Det krävs lite arbete med håltagningen i taket innan man kan få vindstrappan installerad och klar. Är man osäker på hur detta bör utföras är det värt att anlita en professionell och kunnig hantverkare. Efter detta är din vindstrappa redo och klar för användning.

Hos Stegfabriken.se kan du finna det du söker oavsett om det är vindstrappor eller andra sorters stegar. Oss hittar du på nätet och kan då i lugn och ro läsa om och se våra produkter, erbjudanden och tjänster. Vi erbjuder bra produktinformation, bilder med mått, stort urval, kända och stora leverantörer och en väldigt enkel och lätthanterlig webbsida. Självklart erbjuder vi säkra och pålitliga betalningsmetoder och skulle du trots detta känna dig obekväm med att betala över internet kan du välja att betala ditt köp med faktura.

Skulle det visa sig att du inte känner dig helt nöjd eller ångrar ditt köp har du 14 dagars ångerrätt hos oss. Nu har du inga orsaker till att inte vilja handla över nätet. Du behöver bara klicka på vald produkt och överföra denna till inköpskorgen och sen är det bara att slutföra ditt köp. Enklare än så här kan det faktiskt inte bli. Har du några frågor och funderingar kan du alltid kontakta oss.

Vindstrappan och mycket annat finner du hos oss

Känner du att ditt hem är i behov av en vindstrappa kan du förvänta dig att finna denna hos oss. Vi på Stegfabriken.se erbjuder dig vindstrappor av hög kvalitet. Känner du dig dessutom osäker eller behöver du information, tips och råd ställer vi gärna upp med vår kompetens och kunskap samt gör vårt allra bästa för att guida dig till rätt produkt. Om du är ute efter en vindstrappa kan vi erbjuda dig en prisvärd, säker och isolerad 2-delad vindstrappa av bra kvalitet.

Vi levererar trappan snabbt och enkelt till din leveransadress. Det du behöver göra är att se till är att få trappan att sitta fast ordentligt på plats. En bredare vindstrappa rekommenderas till dig som planerar att använda vinden till förråd, en bredd på till exempel 70 centimeter är utmärkt. Detta mått rekommenderas även av Räddningsverket med tanke på utrymningsmöjligheter i ett hus. Hos oss behöver du bara logga in på vår hemsida för att finna det du är i behov av.

Förutom trappor finner du även massor av stegar, som till exempel Telesteps teleskopstege. Denna stege är flera stegar i en och samma. Längden på stegen bestämmer du lätt och enkelt genom att steg för steg dra ut den till önskad längd. Den är även väldigt lätt och enkel att transportera och bära. Dessutom kräver den inget stort förvarningsutrymme. Tycker man om att bygga och fixa hemma är Stegfabriken.se ett bra ställe att finna hjälpmaterial på.