Spiraltrappor

Spiraltrappor

Spiraltrappor är utmärkta lösningar för dig som vill vinna utrymme i hemmet. De tar inte mycket plats och passar i de flesta rum. Dessutom är spiraltrappor från Stegfabriken.se vackra att se på och de ger ett lätt och luftigt intryck i hemmet. Som en del av inredningen i ett modernt hem kan du installera en spiraltrappa som är både snygg och funktionell. Kontakta gärna vår kundservice för råd angående vilken av våra trappor som skulle passa bäst hemma hos er. Trapporna håller en lika hög kvalité som alla våra produkter. Beställ nu så levererar vi hem den inom några dagar.

Laddar ...

12 Varor

Fallande ordning
Per sida

Relaterade kategorier

Vanliga frågor om spiraltrappor.

Vad är en spiraltrappa?

En spiraltrappa är en platsbesparande birumstrappa som kräver väldigt lite utrymme. En spiraltrappa är typiskt sett brantare än en liknande kvarts svängd trappa- och rak trappa. Har du frågor om trappval står vår kundtjänst redo med råd och vägledning på 0371-10888, chatt eller mail..

Vilken storlek och höjd på trappan ska man välja?

Ett bra sätt att ta reda på vilken trappstorlek som passar ditt/dina rum är att skära en stor bit kartong eller markera med maskeringstejp på golvet hur stor trappa kommer att bli som du tänker köpa. Låt kartongen eller maskeringstejpen sitta kvar i en vecka och se sedan om du kan vänja dig vid idén och storleken på din nya trappa. Hittar du inte en trappa enligt dina önskemål, kontakta oss för erbjudanden på speiallösningar. p>

Hur mycket kostar en spiraltrappa?

Priset varierar beroende på storlek, material och design. Som utgångspunkt för en liten modell kommer en trappa att ha ett utgångspris på ca 14000 kr..

Kan man köpa en spiraltrappa på specialmått?

Ja, vissa trappor om rätt trappa inte finns i vårt standardsortiment. Vänligen kontakta kundtjänst för ett icke bindande erbjudande på en trappa med specialmått. .

Spiraltrappor och centertrappor för privat och företagsbruk.

Oavsett om du letar efter en spiraltrappa från källaren till bottenvåningen i din gamla murarmästarvilla, från trädgården till takterassen, eller som en utrymningstrappa på sidan av företagskontoret så kan vi definitivt lösa uppgiften. .

På Stegfabriken.se Sverige AB har vi tillgång till Sveriges största utbud av trappor- och för bland annat spiraltrappor, lofttrappor, terasstrappor og spiraltrappor och centertrappor från en rad av Europas ledande tillverkare utav trappor.

Vilken storlek ska man välja?

Spiraltrapporna har den stora fördelen att de tar betydligt mindre plats än traditionella raka, svängda och kvartssvänga trappor. Pga spiraltrappans konstruktion, där stegen i trappan roterar runt sin egen axel, är det enkelt att planera, placera och installera en spiraltrappa.

När du klickar dig in på våra spiraltrappor så kan du se i vilka olika storlekar och mått som dom finns. Ett bra sätt att ta reda på vilken trappstorlek som passar ditt/dina rum är att skära en stor bit kartong eller markera med maskeringstejp på golvet hur stor trappa kommer att bli som du tänker köpa. Låt kartongen eller maskeringstejpen sitta kvar i en vecka och se sedan om du kan vänja dig vid idén och storleken på din nya trappa.

Spiraltrappor modeller och storlekar.

Stegfabriken.se har ett brett urval av spiraltrappor från danska Dolle - och har du speciella önskemål och behov som inte precis faller under vårt standardsortiment går det ofta även att ta fram en trappa utifrån dina mått och önskemål.

Vill du ha en offert och ett icke bindande erbjudande på en spiraltrappa på specialmått är du välkommen att skicka rader om ditt projekt,lite mått samt en ritning eller bild på platsen där din nya spiraltrappa ska stå. Då återkommer vi med en offert, vanligtvis inom 24 timmar.

Spiraltrappa inomhus eller utomhus

Oavsett om du letar efter en spiraltrappa till altanen eller som en brand-/utrymningsväg till företaget så har vi definitivt en lösning som du kan använda.

Dolle har sedan många år specialiserat sig på trappor för inomhusbruk - men har nu även börjat att tillverka vackra trappor för takterasser, korridorer och gjutna golv.

Vidare kan vi i samarbete med vår duktiga smed designa och konstruera större brand och utrymningslösningar.

Dessutom samarbetar vi med smidesföretag i Sverige, Danmark och Tyskland som kan göra spiraltrappslösningar för så väl industri som privat bruk.

Fördelar och nackdelar med spiraltrappor 

För att kunna välja en spiraltrappa som rätt lösning för ditt projekt kan följande för- och nackdelar vara till din hjälp:

Fördelar med spiraltrappor

  • Spiraltrappor tar inte mycket plats men ger ändå bra, säker och bekväm åtkomst till taket eller loftet.
  • Finns in många olika utföranden och färgkombinationer som kan bidra till rummets utseende.
  • Monteringen är relativt enkel runt axeln/stången i mitten.

Nackdelar med en spiraltrappa

  • En del kan uppleva att dom blir yra när dom går ner i en spiraltrappa. Är vanligtvis något brantare än en raktrappa eller en kvartssvängd trappa.
  • Det kan vara svårt att bära med sig stora föremål uppför en spiraltrappa.
  • Mindre spiraltrappor kan endast en person gå upp/ner åt gången.

Behöver du hjälp?

Har du fortfarande svårt att välja rätt trappa är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för mer information om de enskilda modellerna. Vi är redo att besvara dina frågor på telefon, chatt och via e-post hela veckan och svarar alltid inom några timmar alla vardagar.