Källartrappor

Om du söker en trappa till källaren i radhuset, enplanshuset eller på företagets adress, har vi säkerligen en lösning som kan användas. Ta en titt bland våra standardtrappor eller kontakta vår kundtjänst för information om specialanpassade källartrappor. Om vi inte har lösningen för ditt projekt, kommer vi säkerligen att hitta den hos en av våra kompetenta samarbetspartners.
trappetilbehør trappetilbehør
Laddar ...

Artiklar 1-20 av 25

Fallande ordning
Sida
Per sida

Källartrappinköpsguide

Så väljer du rätt källartrappa

Innan du tar fram ditt betalkort och köper din nya källartrappa finns det en rad saker du bör överväga. Här nedan har vi listat några punkter som du bör ta ställning till innan du köper och installerar din nya trappa. Även om din källare "bara" används för förvaring, är det till exempel en bra idé att tänka på typen av räcke, trappstegens djup och yta, om utrymmet under trappan kan användas, hur brant trappan kan/måste vara osv.

Trappans bredd

Om du behöver bära stora, tunga föremål upp och ner för trappan är det viktigt med en bred trappa där du har plats att gå med breda steg och bibehålla balansen. Om du måste kunna passera en annan person som går åt motsatt håll är bredden också en avgörande faktor att tänka på.

Källartrappans lutning

Precis som trappans bredd är det viktigt att överväga och mäta hur brant trappan kan och bör vara. Om du behöver balansera tunga saker bör trappan helst inte vara för brant. Om du har begränsat utrymme att arbeta med kan en trappa med vinkeltrappsteg kanske vara en lösning.

Räcke eller handtag?

Varje trappa bör ha antingen ett fast monterat räcke eller en handlist längs sidan. Oavsett om trappan ska användas i företaget, föreningen eller privatlivet bör säkerheten vara i topp. Flera av våra trappor finns med räcken på båda sidor - och om det inte passar finns det också gott om möjligheter att köpa till handlist för montering på väggen.

Materialval

Många tror att materialvalet bara handlar om utseende och kosmetik, och att det bara handlar om att hitta en trappa som passar till trägolvet på bottenvåningen, etc. Beroende på vilken typ av källare du har kan det dock också vara en bra idé att överväga materialet i din trappa. Vissa träslag tål till exempel bättre vatten och fukt än andra - och om du redan vet att trappan kommer att stå under vatten vid hårt väder kan en lösning i stål kanske vara något att överväga.

Tänk på byggreglerna

Beroende på husets ålder och hur det är byggt kan det finnas regler i byggreglerna som föreskriver en viss typ av trappa, lutning, trappstegens djup, etc. Om du är osäker bör du kontakta rätt myndighet i din kommun för att få information om detta.