Trappor

Trappor

Hos Stegfabriken.se hittar du Sveriges största utbud av moderna kvalitetstrappor både med standard och med specialmått. I sortimentet ingår lofttrappor i skandinavisk design, raka trappor, centertrappor, L-trappor, spiraltrapppor i olika färger och träslag, terasstrappor till trädgården samt välisolerade och energivänliga vindstrappor. Vi samarbetar med ett antal av Europas ledande trapptillverkare, och kan hjälpa dig att hitta rätt vare sig det gäller en trappa, flera trappor eller ett projekt för större byggnader. Behöver du råd eller vägledning med vilken trappa du ska välja finns vi reda att hjälpa dig via telefon, chatt eller e-post.

 
Laddar ...
 
 

Populära varumärken

Utomhus trappor

På Stegfabriken.se hittar du Nordens största utbud av utomhustrappor för altaner, terrasser, industri mm. Välj mellan standardlösningar från kända varumärken eller fyll i vårt formulär och få en offert på en speciallösning för just dina behov. Se hela sortimentet och låt dig inspireras här.

Utomhustrappor
Lundbergs trapperenovering

Förläng livslängden på dina trappor

Har du en snygg och användbar trappa som behöver fräschas upp lite? Med trapprenoveringsprodukter från Lundbergs eller Dolle kan du ge din gamla trappa ett nytt och modernt utseende och förlänga dess livslängd avsevärt. Titta på våra trapprenoveringsprodukter och läs med om Dolle och Lundbergs produkter här.

 

Trappa inomhus?

Oavsett om du letar efter en enkel och flyttbar trappa till loftet i stugan, en spiraltrappa från källaren till vardagsrummet eller huvudtrappan till din nya första våning så har vi definitivt en inomhustrappa som du kan använda. Vi har ett brett urval av kvalitetstrappor från kända varumärken som Dolle, Fakro m.fl.

Inomhustrappor

Trappserie

Låt dig inspireras av de många serierna av trappor.

Vanliga frågor om trappor

Hur mycket kostar en trappa?

Priset på trappor beror på storlek, typ och design. I vårt breda sortiment av trappor hittar du många olika trappor – allt från lofttrappor till stora spiraltrappor. Priset kommer därför till stor del att bero på typ av trappa och om du vill ha en behandlad/obehandlad trappa, om den ska vara med eller utan trappsteg, räcken osv.

Hur bygger man en trappa?

Trappor tillverkas på en speciell avdelning av högt kvalificerad personal som tillverkar och underhåller sina egna verktyg och maskiner, vilket säkerställer de bästa trappan. Trappfabriker är ISO 9001 certifierad och använder gärna FSC/PEFC för att kontrollera de höga kraven på kvalitetsstandarder och säkerställa att materialen uppfyller det fulla kravet på spårbarhet, och kommer från hållbara källor.

Kan man bygga en trappa själv?

Ja. Det är fullt möjligt att bygga en trappa själv, men du måste vara mycket medveten om att denna trappa inte har genomgått nödvändiga säkerhetstester. Det kommer till exempel att innebära att du inte känner till punktbelastningen eller livslängden på trappan. Eftersom trä är ett levande material blir det också svårt att förutse vilka effekter det kommer att ha på trappans form, eftersom detta inte är testat i förväg.

Hur lägger man matta på en trappa?

När du ska lägga matta i trappan är det flera saker du måste vara medveten om. En trappa kräver en mycket slitstark matta, helst av typen Luv eller nålfilt. Du kan välja mellan trapplöpare, trappmattor eller att trappan ska vara helt täckt. Trappmattor kan köpas färdigskurna och färdiga att lägga i trappan. Trappmattorna har vanligtvis redan en självhäftande sida. En trapplöpare köps vanligtvis på metervara och limmas sedan på trappan.

Hur mycket plats behöver en trappa?

Detta beror på vilken trappmodell du väljer. Dolle Atlanta, till exempel, tar inte upp mer än en vanlig lofttrappa. Ju mer yta trappan tar upp, desto mindre brant blir den. När du ska mäta till din nya trappa är det viktigt att du är uppmärksam på golvhöjd, hålmått, våningsavstånd och trappans bredd. Tänk på att ta hänsyn till snedtak.

Trappor till hemmet och arbetsplatsen

Vårt sortiment på trappor sträcker sig vitt och brett och kan användas i hemmet, exempelvis till loft, första våning, till atterfallshus eller utomhus upp till en terrass. Vi har också större trappor, som kan användas på företag och industrier både inne och ute.

Letar du efter en större trappa till ditt företag, som kanske inte finns i vårt standardsortiment. I samarbete med våra skickliga leverantörer kan vi även skräddarsy, större modullösningar efter dina önskemål och behov. Vi har levererat trappor i alla storlekar och former och ingen trappa har ännu visat sig vara för stor (eller för liten).

Trappor för dina behov

Alla trappor du hittar på vår sida är utvalda för att passa så många behov som möjligt. Dom är därför producerade efter standardmått. De allra flesta av våra lofttrappor, L-trappor etc. kan därför anpassas så att de kan användas i många olika hem. Du får själv såga av trappan till din önskade längd.

Hittar du inte det som du söker. Kontakta kundtjänst så hjälper dom dig!

Utomhus trappor

Söker du en utomhustrappa hjälper vi gärna till med det. Oavsett om du letar efter en utrymningstrappa, en stege till ett lager eller en huvudtrappa till företaget. Våra terasstrappor är även mycket populära under sommarhalvåret.

Om du är osäker på vilken trappa som passar din fastighet skickar vi gärna ett antal exempel på tidigare lösningar åt kunder till dig som inspiration. Så kan du få en bra uppfattning om den stil vi arbetar med - och komma fram till en lösning som passar just dig. Våra utomhustrappor finns som metalltrappor i galvaniserat stål, aluminium eller som trätrappor i olika varianter.

Vi samarbetar med de bästa

Stegfabriken.se är ett handelsföretag och vi producerar inte våra egna trappor. I stället har vi samarbetat med ett antal av Europas skickligaste trappproducenter inom olika områden.

En stor del av våra vindstrappor, lofttrappor och platsbesparande trappor produceras av danska Dolle A/S. De industriella trapporna av aluminium tillverkas i samarbete med Zarges. Våra EW-lofttrappor produceras av vår skicklige snickare i Esbjerg, Danmark, och de lite större stålkonstruktionerna vi får från Svenska Weland eller svensk/polsk TLC.

Oavsett design, storlek, dimensioner eller material är vi säkra på att vi kan leverera en skräddarsydd trappa av högsta kvalitet som är gjord för dina exakta behov. Om du har frågor om våra produkter - eller behöver råd och vägledning för att hitta precis den rätt trappa, är vi aldrig längre bort än ett samtal på telefonnummer: 0371-10888 eller ett meddelande via e-post info@stegfabriken.se.