Utskjutsstegar

Utskjutsstegar

Vi på Stegfabriken.se har ett väldigt stort sortiment av stegar för alla situationer och aktiviteter. Ska du måla om hemma? Vi har den perfekta stegen för både inomhus- och utomhusmålning. Behöver du en flexibel utskjutsstege för alla tillfällen? Du kan välja bland flera olika alternativ. Om du har svårt att välja mellan våra stegar kan du alltid ta hjälp av vår kundsupport. Vi hjälper dig mer än gärna med ditt val.

Laddar ...

13 Varor

Fallande ordning
Per sida

Relaterade kategorier

Vanliga frågor om utskjutstegar

Hur hög ska en utskjutsstege vara?

En av utskjutstegens många fördelar är att den går att justera i höjdled. En utskjutstege är otroligt lätt att hantera, då det i princip är två stegar sammansatta. Vi rekommenderar inte att du står högre än det 3:e högsta steget, så du bör tänka på detta när du väljer längd på stegen. Om du har några tvivel är vår kundtjänst redo att guida dig.

Vad använder man en utskjutsstege till?

En utskjutstege kan användas för alla typer av uppgifter, tack vare sin flexibla höjd. De flesta privatpersoner använder dem dock för målning av gavlar, fönsterputsning och eller som två enkla stegar.

Vad är en utskjutstege?

En utskjutstege är i princip två enkla stegar som sätts ihop. Den kan antingen användas som utskjutstege, där du enkelt kan justera höjden, eller som två enkelstegar. Som namnet antyder justeras höjden genom att de två individuella stegarna skjuts isär.

Vad kostar en utskjutstege?

En utskjutstege är där du får mest valuta för pengarna. Men priset beror förstås också på material, höjd och utrustning. Med en utskjutstege får du flera stegar i en och det kan därför vara en betydligt billigare lösning än att investera i flera olika stegar.

Vad är skillnaden mellan en hisstege och en utskjutstege?

En utskjutstege är i princip två individuella stegar som har satts ihop. Här justerar du höjden genom att dra de två enskilda stegarna längre isär och låsa i önskad höjd. På en hisstege justeras höjden med hjälp av ett lyftsystem som är något mer tekniskt.

Nå högre höjder med en utskjutsstege

En stege behöver du faktiskt oftare än vad du tror. Det kan handla om att rensa skräp från stuprören, fixa tv-antennen på taket, ta ner en fotboll som fastnat i ett träd och måla ytterväggarna. Även helt jobbrelaterade aktiviteter är oftast beroende av att kunna nå upp till en viss höjd. Att kunna nå höga höjder på ett säkert sätt är alltid bra oavsett vad man gör. Beroende på hur det ser ut hemma eller på jobbet så kan det ibland behövas en längre stege än vanligt.

Med en utskjutsstege får du en vanlig stege i normal längd som på ett enkelt sätt kan bli längre. En utskjutsstege är egentligen två stegar i ett, den övre stegen kan dras upp för att nå en ännu högre höjd. När du sedan är klar så drar du enkelt ner stegen igen och kan sätta undan den på ett smidigt sätt. Det är alltid skönt att slippa flytta omkring en jättelång och klumpig stege. Med en utskjutsstege nära kan du alltid vara säker på att du kan ta hand om aktiviteter som är högt upp på ett lätt sätt.

Behöver du en ännu längre stege så hittar du även tredelade utskjutsstegar hos oss. Dessa är uppbyggda precis som en vanlig utskjutsstege, men med ytterligare en stege att dra upp. De är både säkra och flexibla att använda.

Många av våra utskjutsstegar har speciella egenskaper, exempelvis så har de ett speciellt material som gör det säkert att jobba i strömförande miljöer. Hos oss hittar du allt du behöver för att kunna göra ett säkert jobb, både hemma och på arbetsplatsen.

Vill du ha möjligheten att kunna ändra storlek och passform så mycket som möjligt så är våra kombistegar perfekta. De fungerar som en utskjutsstege i 3 delar, men kan även användas som en fristående stege. Med andra ord så behöver du inte luta den mot något när stegen är i sitt fristående läge. Perfekt om du skulle vilja använda den inomhus utan att behöva luta den mot en vägg eller liknande.

Handla din utskjutsstege hos oss

Oavsett om du kikar på våra utskjutsstegar eller en annan typ av stege så behöver du inte oroa dig över säkerheten och kvaliteten. Vi ställer höga krav när det gäller detta och tar bara in de bästa stegarna. Du hittar även stegar i en mängd olika material i vårt sortiment. Allt ifrån trä till stål och hårdplast.

Förutom stegar har vi även andra produkter som kan hjälpa dig göra det du ska på ett säkert sätt. Ibland är nämligen inte stegen det bästa alternativet. För inomhusbruk kan till exempel våra arbetspallar passa mycket bättre. Dessa tar mycket mindre plats, är lättare att flytta omkring och perfekta att använda både inne och ute för en mängd olika aktiviteter.

En utskjutsstege fungerar för så gott som alla aktiviteter men ibland vill man ha ett snyggare och mer stabilt alternativ, åtminstone om den ska användas i hemmet. Med en lofttrappa har du ett enkelt, snyggt och flexibelt alternativ som är perfekt att använda inomhus. Du kan med fördel ha den i sommarstugan eller i det egna hemmet. Trappan är en snygg inredningsdetalj och om du skulle vilja kan du alltid måla om den till en färg som passar hemmet ännu bättre. Du hittar även en lofttrappa med inbyggt trappräcke om du vill sätta säkerheten först. Ett inredningstips är att använda lofttrappan som en provisorisk hylla, vilket ger rummet en unik och originell karaktär.

Att köpa en stege ska vara prisvärt, snabbt och framför allt billigt. Vi erbjuder inte bara ett stort sortiment av alla möjliga typer av stegar, vi erbjuder även en snabb frakt så att du får hem din vara hela vägen till dörren. Handla hos oss redan idag och ta del av vårt stora sortiment.

Innan du använder en utskjutstege

Som med alla andra typer av stege finns det vissa försiktighetsåtgärder som du alltid bör ta när du går upp och arbetar på en stege. Detta gäller till exempel. det man måste komma ihåg är att se till att stegen är säker, stegen ska helst vara 75 grader, vissa stegar måste förankras före användning och då måste underlaget vara i ordning.

Den rätta lutningen är särskilt viktig vid klättring på stegar och bör alltid ha en lutningsvinkel på ca. 1: 4 eller 75 grader, och om stegen har en låsanordning, måste den vara låst före användning.

Stegen ska placeras på en jämn, platt och stabil yta, och det är också viktigt att stegen inte placeras på släta ytor (t.ex. oljeplatser, is, lös grus på hårda ytor etc.), om du inte på annat sätt ser till att stegen inte kan glida.
När det gäller förstyvning och förankring måste du enligt Arbetsmiljöverket använda en stegbreddare eller förankra utskjutstegar som är högre än 5 meter. Dessutom bör bruksanvisningen läsas så att du inte överskrider produktens gränser, till