Trappstegar

Trappstegar

Trappstegar är stegar av kortare modell som finns både med och utan en så kallad plattform. Kännetecknande för trappstegen är just dess A-form som möjliggör ett arbete i olika höjder på stegen. I många användningsområden är en trappstege ditt säkraste alternativ, just tack vare modellens stabilitet. Detta är en modell som passar i både hemmet och i yrkessammanhang, bland annat vid målning. Dess flexibilitet och varierade användningsområden har gjort trappstegen till en av våra populäraste produkter.

Laddar ...
Filtrera
Shoppingval
Kategori
  1. Trappstegar, trä 3

Artiklar 1-20 av 42

Fallande ordning
Sida
Per sida

Relaterade kategorier

Vanliga frågor om trappstegar

Hur hög ska en trappstege vara?

Ett bra sätt att ta reda på hur hög din stege ska vara är att hålla upp en linjal mot taket eller föremålet du arbetar med. Avståndet från din utsträckta arm till taket, eller föremålet du behöver nå, är avståndet från golvet till steget/plattformen du behöver stå på.

Kan du arbeta med två händer från en stege?

Ja. Om din stege/plattformsstege uppfyller vissa minimimått kan du arbeta med två händer. Om du är tveksam till vilken trappstege du ska välja för just din arbetsuppgift så finns vi redo via telefon, chatt och e-post för att guida dig.

Ska en stege vara av trä, aluminium eller glasfiber?

Ditt materialval beror på vad du ska använda stegen till. Aluminiumstegar är väderbeständiga, lätta och mobila – perfekta för snickeri, inspektionsuppgifter mm, medan trästegar har ett snyggt, organiskt utseende och används oftast inomhus. Stegar i glasfiber är icke-ledande och används därför ofta av elektriker.

Vilken trappstege ska jag välja?

Det finns många användningsområden för en stege. Stegen är en slags universalstege som kan användas till allt från köksarbete, plockarbete i lager och butiker samt till mindre gör-det-själv- och hantverkaruppgifter. Det finns dock skillnader mellan de olika modellerna, därför kan det vara bra att bekanta sig med fördelarna med var och en av dem. Läs mer om applikationsmöjligheter + val av trappstege nedan.

Trappstege – för både fritid och yrke

Om du använder en trappstege med plattform kan du enkelt och säkert stå på plattformen och arbeta ostört även i högre höjder. Stegens A-form och arbetsplattform ger en god stabilitet vilket också skapar möjligheten att arbeta med verktyg på höjd.

Trappstegar lämpar sig bra för dig som behöver en stege i hemmet, då den fungerar utmärkt vid målning, uppsättning av tavlor samt vid behov av att komma upp i höjd (vid exempelvis städning). Den är dessutom lätt att flytta omkring och att ställa undan när den inte används.

En del modeller är dessutom hopfällbara, vilket är perfekt för dig som söker en kompakt trappstege som är enkel att förvara.

Söker du en stege som är praktisk men samtidigt kan fungera som en snygg inredningsdetalj i hemmet finns det även designstegar i olika färger som gör sig väldigt bra till inredningen.

Samtidigt som en trappstege ofta är lämplig för fritid och i hemmet lämpar sig denna praktiska stegmodell även i yrkesbruk. För yrkesarbetet kan det ibland vara lämpligare med en trappstege utan plattform, då behovet av att förflytta stegen samt arbeta i olika höjder kan vara större.

Med våra kunders olika behov i tanken har vi på Stegfabriken.se sett till att skapa ett stort utbud av trappstegar i ett stort antal varianter utefter våra kunders behov.

Fördelar med trappstegar

Fördelarna med en trapp stege är många. Vi har listat några punkter nedan som vi anser är särskilt positiva med trappstegar:

  • Plattformen utgör en helt överlägsen stabilitet som gör att man kan arbeta i högre höjder med verktyg på ett säkert sätt. Detta gör trappstegar också till bra alternativ till målarstegar.
  • Trappstegar är fristående. Med en trappstege kan du arbeta utan stöd från en vägg vilket gör den perfekt i många olika utrymmen som man kan tänkas använda sin trappstege i.
  • Halksäkerheten! Att vara mån om säkerhet när du arbetar i högre höjder på stegar är oerhört viktigt. Tack vare den halksäkra beläggningen som finns på trappstegarna kan du arbeta säkert och tryggt - utan att bekymra dig för att halka.

Vilket material för trappstegen passar just dig?

Vi på Stegfabriken.se har ett stort antal trappstegar och andra stegar i vårt sortiment. Just våra trappstegar finns i materialen aluminium, glasfiber och trä. Vilket material för trappstegen som passar just dig beror mycket på vilket användningsområde du ämnar använda stegen till.

Trappstegar i aluminium har sina fördelar i att de är lätta (vilket underlättar vid transportering samt förflyttning av stegen under arbetet) samtidigt som de är vattentåliga och brandsäkra. Aluminiumstegar är dock inget som vi rekommenderar dig som arbetar med elektricitet, då aluminium är strömförande.

För elektriker lämpar sig istället en glasfiberstege. Glasfiberns popularitet bland elektriker har uppstått på grund av att den inte är just strömledande. Dessutom tål materialet väta bra samtidigt som det är väldigt lätt att rengöra.

För dig som vill ha en trappstege med ett mer organiskt utseende är trä ett material för dig. Stegar i trä är också stabila, dock har de en nackdel då trästegar är känsliga för väta vilket kan leda till att stegen ruttnar om man inte är aktsam. Därför är trästegar lämpade för användning inomhus.

Ett brett utbud av modeller och stegmärken

Vi vet att du som kund genom ett brett utbud av modeller och stegmärken i olika prisklasser får de bästa förutsättningarna att hitta rätt stege för ditt ändamål. Förutom en hög kvalitet på kunskap samt höga säkerhetskrav på våra produkter har vi sett till att utveckla ett brett sortiment för att täcka in alla typer av användningsområden för olika kunder.

Vad gäller trappstegar har det dessutom varit speciellt viktigt för oss på Stegfabriken.se att inkludera samtliga av våra leverantörer i just denna produktkategori. Anledningen till detta är att trappstegar är en av våra mest populära modeller, vilket ställer höga krav på att sortimentet har en stor variation av stegar för alla typer av kundbehov.

Olika trappstegar kan dock som tidigare nämnt ha olika egenskaper som lämpar sig till olika användningsområden. Ha gärna detta i åtanke när du väljer bland våra trappstegar, så att du hittar en som verkligen passar ditt syfte och blir helt nöjd med köpet.

Köp online

I vår online-shop finns det specifik produktinformation om varje trappstege på produktsidorna. Vi strävar alltid efter att förse våra kunder med all tänkbar information som kan behövas vid val av trappstege och andra stegar. Förhoppningsvis har denna guide om trappstegar, deras olika egenskaper och material kunnat hjälpa dig att komma fram till vilken trappstege som skulle kunna passa.

Om du fortfarande är osäker på vilken lösning som passar just dig finns vi givetvis här för dig med rådgivning och tips. Tveka därför inte att höra av dig till oss om du har fler frågor. Vi finns här med vår kunskap och expertis för att kunna hjälpa dig att hitta just det du söker, så att du kan arbeta på ett säkert och bra sätt när du sedan använder din stege.