Teleskopstegar

Teleskopstegar

Är du en hantverkare som arbetar på olika ställen i yrket och transporterar din stege ofta, eller är du en flitig hobbyfixare som arbetar på projekt i både sommarstugan och i hemmet? I så fall kan någon av våra smidiga teleskopstegar vara ett perfekt alternativ för dig! Teleskopstegen har många fördelar som kan göra den till ett perfekt alternativ för dig med exempelvis platsbrist i hemmet eller bilen.

Laddar ...

7 Varor

Fallande ordning
 1. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Wibe Teleskopstege TL
  Reducerat pris 2 790,00 kr 2 232,00 kr Ordinarie pris 3 487,50 kr
  Fler varianter
 2. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Wibe Teleskopstege TLP
  Reducerat pris 4 104,00 kr 3 283,20 kr Ordinarie pris 5 130,00 kr
  Fler varianter
Per sida

Relaterade kategorier

Teleskopstege – för både privat användning och yrkesbruk

Är du en hantverkare som arbetar på olika ställen i yrket och transporterar din stege ofta, eller är du en flitig hobbyfixare som arbetar på projekt i både sommarstugan och i hemmet? I så fall kan någon av våra smidiga teleskopstegar vara ett perfekt alternativ för dig! Teleskopstegen har många fördelar som kan göra den till ett perfekt alternativ för dig med exempelvis platsbrist i hemmet eller bilen.

Teleskopstegen kan nämligen enkelt fällas ihop och förvaras i förrådet eller under sängen utan att ta särskilt mycket plats. Samtidigt är den lätt att bära och har du en liten bil får den ändå plats i bagaget. En teleskopstege kan alltså göra att du som omkringkörande hantverkare slipper koppla på släp eller liknande på din bil. Teleskopstegar är även väldigt populära bland brandmän och i räddningstjänsten.

Flera varianter och modeller

Det finns teleskopstegar i flera varianter och modeller från olika brands som Telesteps, Wibe etc. En mer traditionell teleskopstege är i en så kallad enkelstegsmodell som också är hopfällbar. Dock finns det även de teleskopstegar som kan användas fristående utan stöd mot en vägg. Teleskopstegen har alltså många olika användningsområden och lämpar sig även för arbete i exempelvis trappor.

Teleskopstegar har flera fördelar, som du kan se nedan:

 • Teleskopstegen är lätt att bära, vilket gör den lätthanterlig och smidig att transportera.
 • Stegen kan fällas ihop och kräver därmed väldigt lite förvaringsutrymme.
 • Teleskopstegens hopfällbara och lätta egenskaper gör transport av stegen mycket enkel och du behöver inte heller någon större bil.
 • Teleskopstegar är gjorda i aluminium vilket gör dem lätta att rengöra. På så sätt kan du som använder din stege dagligen enkelt rengöra den från fett och smuts för att bevara hållbarhet och kvalitet på stegen.

På Stegfabriken.se hittar du ett flertal modeller av teleskopstegar. Modellerna skiljer sig i storlek och prisklasser vilket gör att du kan hitta en stege som passar ditt syfte med din teleskopstege. Stegfabriken.se kompromissar aldrig med kvalitet på våra produkter och vi är väldigt noggranna med urvalsprocessen av våra stegar. Vi vill därmed varna för andra billigare alternativ av teleskopstegar, då kvaliteten på dessa kan skifta kraftigt. Om du har en billigare teleskopstege är det viktigt att se över att mekaniken i stegen fungerar eftersom det skett flera olyckor på grund av att vissa stegar inte låst sig ordentligt i utfällt läge.

Teleskopstegar består av en mer teknisk konstruktion som är lite mer avancerad än på andra stegar som inte är hopfällbara på samma sätt. Därför bör man vara extra noggrann med rengöring av sin teleskopstege oavsett hur hög kvalitet den har, då olja och fett kan påverka mekaniken vilket i sin tur kan leda till olyckor. Tänk även på att en teleskopstege ur säkerhetssynpunkt alltid bör vara försedd med glidskydd.

Teleskopstegar finns även i modellen kombinationsstege, vilket gör att teleskopstegen kan stå fristående. På detta sätt kan teleskopstegen fällas ut. Vissa modeller har alternativt en fastmonterad stegfot. Innan du bestämmer dig för om du vill ha en teleskopstege av kombinationsmodell bör du dock fundera på om inte en vanlig utfällbar stege kan fungera för dig istället. En vanlig stege är mer stabil i sin konstruktion vilket automatiskt gör att säkerheten ökar, då teleskopstegar i kombinationsmodell är något instabilare på grund av den hopfällbara mekaniken. Innan du beslutar dig är du alltid välkommen att höra av dig till oss för rådgivning, så att du känner dig nöjd och trygg med ditt val av stege.

Säkerhet och kvalitet i fokus

När vi på Stegfabriken.se har valt ut teleskopstegar för vårt sortiment har vi först och främst alltid haft säkerhet i fokus. Våra kunder ska kunna känna sig säkra med sina köp utan att vara oroliga för olyckor i arbetet. Alla våra teleskopstegar är konstruerade med säkerhetsmekanismer och funktioner som gör att risken minskar påtagligt för att man ska klämma fingrarna eller att teleskopstegens låsfunktion ska rubbas på vid användning. Om du känner att denna kompakta och smidiga modell är något för dig har vi ett flertal alternativ i aluminium av hög kvalitet.

Att kunna förvara sin stege på ett smidigt sätt eller att kunna transportera den enkelt är alltid en fördel, men vi råder dig att inte låta detta avgöra ditt beslut om vilken typ av stege du väljer att använda. Ha användningsområdet samt hur mycket du behöver transportera din stege i åtanke och väg upp detta mot säkerhetsaspekten. Läs gärna också information om de specifika stegarna som du är intresserad av. Du finner produktinformation på produktsidorna i vår i online-shop. Har du fortfarande funderingar är det bara att höra av sig till vår kundservice.

Det finns även andra alternativ som kan vara lösningen på dina eventuella förvarings- och transportproblem med din stege och om du är osäker på vad som skulle vara ditt bästa alternativ är du alltid välkommen att kontakta oss via e-mejl eller telefon så att vi kan hjälpa dig hitta rätt stege för dig. Vi har alltid säkerhet, kvalitet och dina behov i fokus vilket garanterar att du som kund kan bli nöjd med din stege.

Om du väl beslutar dig för en teleskopstege är det viktigt att ha extra mycket respekt för säkerhetsaspekterna vid användning av stegen. Stegfabriken.se finns alltid här till ditt förfogande om du vill ha information kring hur man använder en teleskopstege på ett korrekt sätt och vilka säkerhetsåtgärder som bör vidtas vid användning av den. Vi har en stor kunskap kring säkerhetsåtgärder vid användning av alla stegar och tar kvalitet och kundsäkerhet på största allvar.