KAMPANJ! 10 - 30% rabatthela sortimentet (fram till söndag 26 September)
Takstegar

Takstegar & -steg

Söker du en takstege till ditt hus eller till ditt arbete? I vårt sortiment hittar du ett antal takstegar i olika varianter och höjder. Vad som kännetecknar denna modell är att det är en enkelstege med en så kallad takkrok längst upp. Med takkroken till hjälp kan du arbeta tryggt och säkert även i höga höjder då den motverkar att stegen rör sig i sidled. Tänk även på att den fastmonterad takstege ska vara monterad i undertaket både upp- och nertill.

Offert - Takstegar

Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

10 Varor

Per sida

Takstege – då är säkerheten extra viktig!

Takstegar bör dessutom väljas med hänsyn till takhöjd (mätt vid takfot) och takets lutning.

Stegmodellen har sina fördelar i att det är en lätt stege med god stabilitet. För säkerheten är den ofta utrustad med ökat halkskydd. Beroende på vilken höjd man kommer vara på kan det vara en god idé att fundera på om en livlina behövs vid arbetet.

När du arbetar i höga höjder är säkerheten särskilt viktig. Därför har vi sammanställt några punkter som är viktiga att tänka på ur säkerhetssynpunkt när du väljer takstege.

  • Stabilitet är A och O vid användning av takstegar. Du ska kunna arbeta säkert och ostört på din takstege. När köper en stege är det därför extra viktigt att tänka på faktorer som taklutning och takhöjd samt vilket underlag som stegen ska stå på. Olika underlag kan ställa olika krav på stegens utrustning.
  • Välj en kvalitetsstege. Att hålla fast vid säkerhetsprioriteringar är alltid viktigt. När det gäller takstegar är det dock av oerhörd vikt att stegen håller säkerhets- och kvalitetskrav. Vi på Stegfabriken.se har enbart säkra takstegar av högsta kvalitet, så att du som kund alltid kan känna dig trygg i ditt val av stege.
  • Rådgivning. Om du känner dig osäker kring något innan du bestämmer dig för vilken takstege du väljer, tveka då inte att kontakta oss. Vi är experter på området och finns här för att just du ska kunna hitta en säker stege med hög kvalitet som täcker dina behov.

Andra exempel på säkerhetsåtgärder förutom livlina är skyddskorg och vilplan. Om fallhöjden överstiger 8 meter är det aktuellt med skyddskorg, samtidigt som vilplan bör finnas om takstegen är längre än 6 meter. Vilka fasta säkerhetsanordningar som ska finnas till din takstege beror på byggnadens fasadhöjd och taklutning.

Här på Stegfabriken.se har vi takstegar för såväl privat bruk som för användning vid yrkesarbete. Våra olika leverantörer har säkerhetslösningar för varje modell som är väl utarbetade. Dessa kan skilja sig emellanåt, så vid fastmontering av takstegar bör man alltid utgå från tillverkarens specifika monteringsanvisningar. Titta på de anvisningar som kom med just din takstege och följ därefter instruktionerna noggrant. Oavsett vilken höjd du arbetar på bör takstegar alltid vara fastmonterade, så att du kan arbeta säkert.

I vårt sortiment finner du även ett stort utbud av taksteg till både tegel- och ståltak. Vad gäller taksteg på plåttak så monteras dessa enkelt direkt i takplåten. Taksteg får användas om fasadhöjden inte överstiger 4 meter och stegen kan monteras i en rak linje över varandra alternativt i ett zick-zack-mönster, utifrån behov. Om lutningen på taket inte är över 45° och fasadhöjden inte överstiger 4 meter kan du använda taksteg även till tegeltak. En rundad stegyta på ett taksteg gör att steget passar i stort sett alla taklutningar.

Takstegar som används utomhus bör vara i aluminium, stål eller glasfiber då dessa material tål väta. Var alltid noggrann med att kontrollera din takstege innan användning så att den är i gott skick. Var särskilt noggrann med glidytor och fästanordningar. Detta är viktigt ur en säkerhetssynpunkt eftersom takstegar med rost kan leda till allvarliga olyckor.

För att din stege ska behålla sin goda kvalitet och hålla längre är det alltid av stor fördel att rengöra den emellanåt, just för att undvika rost och smuts som kan förstöra stegen på sikt. Takstegar i järn används ofta vid fast montage men bör underhållas för undvikning av rost. Ta även för vana att kontrollera säkerhetsutrustningen till din takstege med jämna mellanrum, förslagsvis åtminstone en gång per år.

Våra olika modeller från ett stort antal leverantörer möjliggör en bred kundkrets med stegbehov till både fritid och yrke. Vi har därmed ett stort antal varianter av stegar, för att du som kund ska kunna hitta stegen som lämpar sig för ditt användningsområde. Du hittar dessutom alltid information i vår online-shop, som berör alla produkter och märken.

För att säkerhetsåtgärderna ska vara kompletta är det av stor vikt att följa anvisningar för fastmontering och övriga instruktioner som anges vid användning av takstegar och taksteg. Vi på Stegfabriken.se vet även att vi har ett stort ansvar för att våra kunder ska erbjudas produkter valda utifrån trygghetsaspekten och kvalitetssäkerheten när de sedan använder sina stegar. Därför sätter vi säkerhetsprioritering och kontinuerlig produktutbildning i fokus och vi garanterar att alla stegar i vårt utbud är av högsta kvalitet.

Eftersom takstegar och den miljö de används i kräver att man aldrig tummar på regler och rekommendationer kan säkerhetsåtgärder och val av takstege te sig som en djungel. Förhoppningsvis har vi genom detta kunnat hjälpa dig i sökandet på den rätta takstegen för just dig och dina behov. Med våra stegar följer alltid de monteringsangivelser och instruktioner som behövs för en säker fastmontering av takstegen, men om du är osäker är du alltid välkommen att höra av dig till oss för rådgivning. Vi finns även där för dig i tidigare stadier av ditt steginköp, och hjälper dig gärna även innan du beslutat dig för vilken takstege du ska köpa.