Loftstegar

Multistegar

Multistegen är populär bland privata gör-det-själv-ägare samt hantverkare av alla slag. Stegarna i denna kategori kännetecknas av att de har flera möjliga användningsområden, eftersom de kan användas både som enkla eller skjutbara stegar och ställas upp som fristående Wienerstige stegar med glidbalkar. På Stegfabriken.se har vi Sveriges största urval av olika stegar från välkända varumärken som Zarges, Skeppshultstegen, Wibe och andra.

Laddar ...

11 Varor

Fallande ordning
 1. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Wibe 3-ledad kombistege 300
  Reducerat pris 2 436,00 kr 1 948,80 kr Ordinarie pris 3 045,00 kr
  Fler varianter
 2. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Skeppshultstegen Teleskopstege Proffs
  Reducerat pris 4 035,38 kr 3 228,30 kr Ordinarie pris 4 483,75 kr
  Fler varianter
 3. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Scando Teleskopkombi Solid Plus
  Reducerat pris 4 134,38 kr 3 307,50 kr Ordinarie pris 4 593,75 kr
  Fler varianter
 4. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Altrex Universalstege Varitrex Teleskopisk
  Reducerat pris 5 269,50 kr 4 215,60 kr Ordinarie pris 5 855,00 kr
  Fler varianter
 5. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Zarges Z 300 4-Delad Multistege
  Reducerat pris 6 113,25 kr 4 890,60 kr Ordinarie pris 6 792,50 kr
  Fler varianter
 6. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Scando Fristående teleskopisk A-stege Solid
  Reducerat pris 6 709,50 kr 5 367,60 kr Ordinarie pris 7 455,00 kr
  Fler varianter
 7. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Wibe Höjdjusterbar ledad kombistege
  Reducerat pris 6 844,00 kr 5 475,20 kr Ordinarie pris 8 555,00 kr
  Fler varianter
 8. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Scando Teleskopkombi Proff
  Reducerat pris 7 281,23 kr 5 824,98 kr Ordinarie pris 8 090,25 kr
  Fler varianter
 9. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Zarges Multitec M 4-Delt Hopfällbar Stege
  Reducerat pris 8 338,50 kr 6 670,80 kr Ordinarie pris 9 265,00 kr
  Fler varianter
 10. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Zarges Variomax V 4-Delad Teleskop-Multistege
  Reducerat pris 9 081,00 kr 7 264,80 kr Ordinarie pris 10 090,00 kr
  Fler varianter
Per sida

Relaterade kategorier

Vanliga frågor om multistegar

Om det är första gången du köper en flersteg kommer det definitivt att finnas ett antal frågor som du vill besvara innan du köper. Nedan har vi samlat ett antal vanliga frågor om Multistege så att du förhoppningsvis hittar svar på exakt vad du letar efter innan du köper.

Hur lång ska en multistege vara?

Om du är osäker på hur lång din nya Multistege ska vara, kan det vara en bra idé att hålla en linjal uppe mot det ämne du behöver nå. Se till att linjalen hålls i normal arbetshöjd. Avståndet från din hand till föremålet du behöver nå är lika med din multisteges stående höjd. Läs mer om mål och dimensioner här.

Kan man få en Multistege med plattform?

Det finns många som förvirrar Hopfällbara stegar och Multistege, eftersom de båda är "multifunktionsstegar" och har en vikningsmekanism. Multistegar har ingen plattform - de har vikbara steg istället. På Stegfabriken.se har vi både multistegar och ihopfällbara stegar från välkända varumärken som Zarges, Wibe, Jumbo och andra.

I vilka material finns multistegar?

De allra flesta multistegar finns i aluminium, glasfiber och trä. På Stegfabriken.se bär vi bara multistegar av aluminium, eftersom de delvis är mycket hårda och delvis lättare att bära än liknande trästegar.

Om det är första gången du köper en flersteg kommer det definitivt att finnas ett antal frågor som du vill besvara innan du köper. Nedan har vi samlat ett antal vanliga frågor om Multistege så att du förhoppningsvis hittar svar på exakt vad du letar efter innan du köper.

Vilken multistege ska jag välja?

På Stegfabriken.se har vi Sveriges största urval av Multistegar, och det kan tyckas svårt att se skillnaden mellan de många modellerna vid första anblicken. Längst ner i kategorin "multistegar" har vi utarbetat en köpguide, och på varje produktsida kan du till och med läsa om skillnaderna mellan de enskilda stegen. Läs mer om de olika märkena och modellerna här.

Storlek: Mått och dimensioner

När du köper ett Multistege finns det i princip fyra mått och dimensioner du bör titta på: Max. förlängd längd, vikta längd / transportmått, max. uppskjuten steghöjd och stegbredd. Dessa mått finns på produktsidorna eller genom att kontakta vår kundtjänst via telefon, chatt eller e-post.

En multistege är en smart stege, eftersom den kan anpassas till den individuella arbets uppgiften. En helt utsträckt multistege på 6,4 meter kan också användas som en ihopfällbar stege i en lägenhet med 3 meter till taket och mycket annat.

När du väljer din Multistege är det dock en bra idé att ha de arbetsuppgifter som den huvudsakligen ska användas till. Det finns ingen anledning att välja en stege som är högre (och därmed tyngre) än absolut nödvändigt.

Om du är osäker bör du dock välja en stege som är / kan vara lite högre än vad du behöver för nästa arbetsuppgift.

Multistegar är ofta gjorda i lätt och slitstarkt aluminium och kan användas dels som en vanlig stege, men även som en arbetsplattform eller som en vinklad stege. På så sätt har du en stege som finns till hands oavsett vilka behov du har och den tar dessutom mindre plats än tre olika slags stegar.

En multistege går lätt att fälla ihop inför förvaring eller när den ska transporteras, men samtidigt har den mycket säkra låsanordningar vid varje led så att du kan känna dig säker och trygg när du använder den.

Så väljer du rätt multistege

När du ska välja vilken stege du ska köpa, så är det viktigt att först se vilket behov du har. Om du bara brukar fixa i hemmet räcker det kanske med den enklaste varianten på marknaden, men det gäller ändå att aldrig kompromissa med säkerheten.

När du arbetar högt ovanför marken måste du kunna vara säker på att stå stadigt och bekvämt även under längre perioder. Om du behöver en multistege för att arbeta professionellt blir detta ännu viktigare, och då kan det vara värt att investera i en lite mer avancerad stege som tål att användas ofta och som smidigt kan fällas ihop för att kunna transporteras i till exempel en firmabil.

Olika multistegar på marknaden

En multistege behöver inte vara särskilt dyr, men se till att du alltid köper den från en pålitlig återförsäljare. Vi erbjuder multistegar i flera olika utföranden, och alla uppfyller de säkerhetskrav som finns för stegar på den svenska marknaden.

Multistegar i aluminium är det allra vanligaste och det är ett utmärkt material för en stege som är både lätt och stabil och som du kan arbeta på i många timmar i taget. En multistege är lätt att justera så som du vill ha den och otroligt praktisk eftersom den är tre stegar i ett. Multistegar kan också kallas kombistegar.

Säkerhet

När det gäller säkerhet så är det viktigt att stegen du köper är godkänd enligt svensk lag. Handla därför endast stegar från en professionell återförsäljare och se till att du väljer rätt modell för det arbete du ska utföra. Även om stegen uppfyller alla krav så är det också viktigt att du använder den på rätt sätt för att öka säkerheten.

Kontrollera inför varje användning att stegen är i gott skick, att den är typgodkänd och att det är rätt stegmodell för den uppgift du behöver utföra. Mycket viktigt är också att se till att underlaget är bra, så att stegen står stadigt, och annars se till att någon annan kan hjälpa till med att hålla i stegen så att den står kvar på sin plats hela tiden. Rätt utrustning för att gå upp på stegen krävs också, och där är skorna viktigast, så att du ser till att använda skor med en bra sula som inte halkar.

Fördelar med en multistege

Den allra största fördelen med en multistege är att den är så användbar. Genom att ha med sig en multistege i firmabilen kan du vara säker på att du kan arbeta säkert och tryggt på flera olika höjder och den är till stor hjälp för att underlätta till exempel vid målning, tapetsering eller snickeri.

För den lite mer avancerade hemmafixaren finns det också många fördelar med multistegar, eftersom de lätt kan fällas ihop och tar mindre plats än att ha tre olika sorters stegar förvarade i förrådet eller källaren.

Multistegar är också ofta gjorda i aluminium, vilket är ett stabilt och lätt material som också gör transporten av stegen enklare. Aluminium tål även väta vilket kan vara bra eftersom du då inte behöver vara lika försiktig med en aluminiumstege som med en stege i till exempel trä.

Sammanfattningsvis så är fördelarna med en multistege att:

 • Den är tre stegar i ett
 • De lätt fälls ihop
 • De kan förvaras i mindre utrymmen
 • De oftast är tillverkade i aluminium som är lätt och tål väta


Förhoppningsvis har detta hjälpt dig få svar på dina frågor, men har du fler funderingar innan du beslutar dig är du alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning!