Loftstegar

Multistegar

En multistege är en lite mer avancerad typ av stege, som går att använda vid många olika tillfällen när du behöver arbeta högt uppe av olika anledningar. Denna sorts stege fungerar som tre stegar i ett och är allt du behöver för att nå högre höjder när du ska måla, snickra eller fixa i hemmet.!

Multistegar

Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

10 Varor

Per sida

Multistege: Arbeta säkert och tryggt

Multistegar är ofta gjorda i lätt och slitstarkt aluminium och kan användas dels som en vanlig stege, men även som en arbetsplattform eller som en vinklad stege. På så sätt har du en stege som finns till hands oavsett vilka behov du har och den tar dessutom mindre plats än tre olika slags stegar. En multistege går lätt att fälla ihop inför förvaring eller när den ska transporteras, men samtidigt har den mycket säkra låsanordningar vid varje led så att du kan känna dig säker och trygg när du använder den.

Så väljer du rätt multistege

När du ska välja vilken stege du ska köpa, så är det viktigt att först se vilket behov du har. Om du bara brukar fixa i hemmet räcker det kanske med den enklaste varianten på marknaden, men det gäller ändå att aldrig kompromissa med säkerheten. När du arbetar högt ovanför marken måste du kunna vara säker på att stå stadigt och bekvämt även under längre perioder. Om du behöver en multistege för att arbeta professionellt blir detta ännu viktigare, och då kan det vara värt att investera i en lite mer avancerad stege som tål att användas ofta och som smidigt kan fällas ihop för att kunna transporteras i till exempel en firmabil.

Olika multistegar på marknaden

En multistege behöver inte vara särskilt dyr, men se till att du alltid köper den från en pålitlig återförsäljare. Vi erbjuder multistegar i flera olika utföranden, och alla uppfyller de säkerhetskrav som finns för stegar på den svenska marknaden. Multistegar i aluminium är det allra vanligaste och det är ett utmärkt material för en stege som är både lätt och stabil och som du kan arbeta på i många timmar i taget. En multistege är lätt att justera så som du vill ha den och otroligt praktisk eftersom den är tre stegar i ett. Multistegar kan också kallas kombistegar.

Säkerhet

När det gäller säkerhet så är det viktigt att stegen du köper är godkänd enligt svensk lag. Handla därför endast stegar från en professionell återförsäljare och se till att du väljer rätt modell för det arbete du ska utföra. Även om stegen uppfyller alla krav så är det också viktigt att du använder den på rätt sätt för att öka säkerheten. Kontrollera inför varje användning att stegen är i gott skick, att den är typgodkänd och att det är rätt stegmodell för den uppgift du behöver utföra. Mycket viktigt är också att se till att underlaget är bra, så att stegen står stadigt, och annars se till att någon annan kan hjälpa till med att hålla i stegen så att den står kvar på sin plats hela tiden. Rätt utrustning för att gå upp på stegen krävs också, och där är skorna viktigast, så att du ser till att använda skor med en bra sula som inte halkar.

Fördelar med en multistege

Den allra största fördelen med en multistege är att den är så användbar. Genom att ha med sig en multistege i firmabilen kan du vara säker på att du kan arbeta säkert och tryggt på flera olika höjder och den är till stor hjälp för att underlätta till exempel vid målning, tapetsering eller snickeri. För den lite mer avancerade hemmafixaren finns det också många fördelar med multistegar, eftersom de lätt kan fällas ihop och tar mindre plats än att ha tre olika sorters stegar förvarade i förrådet eller källaren. Multistegar är också ofta gjorda i aluminium, vilket är ett stabilt och lätt material som också gör transporten av stegen enklare. Aluminium tål även väta vilket kan vara bra eftersom du då inte behöver vara lika försiktig med en aluminiumstege som med en stege i till exempel trä. Sammanfattningsvis så är fördelarna med en multistege att:

  • Den är tre stegar i ett
  • De lätt fälls ihop
  • De kan förvaras i mindre utrymmen
  • De oftast är tillverkade i aluminium som är lätt och tål väta


Förhoppningsvis har detta hjälpt dig få svar på dina frågor, men har du fler funderingar innan du beslutar dig är du alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning!