Loftstegar

Loftstegar

Loftstegen har även visat sig bli väldigt populär i barnrummen i många hem. I en starkare färg kan stegen få ett underbart lekfullt uttryck som tilltalar både barn och vuxna. I vuxna ögon utgör stegen en snygg färgdetalj till inredningen samtidigt som barnen kan njuta av den på ett mer äventyrligt och lekfullt plan. Att ha loftsäng är något som är vanligt i både barn- och ungdomsrum. Med en säker loftstege från Stegs kan du försäkra dig om att stegen inte bara sätter en personlig prägel på rummet utan också att ditt barn säkert kan ta sig upp och ner för stegen – även när det blir busigt och bråttom i leken!

 
Laddar ...

19 Varor

Fallande ordning
Per sida

Relaterade kategorier

Vanliga frågor om loftstegar

Hur hög ska en loftstege vara?

Eftersom loftstegen endast ska användas på ett ställe kan du enkelt räkna ut storleken på stegen. Vi har både stegar med standardmått och specialanpassade mått. Se de olika storlekarna och måtten i urvalet här.

Vilka är fördelarna med en loftstege?

En loftstege är framför allt säker att gå på jämfört med en lös enkelstege. Dessutom är det billigt jämfört med en trappa. Se utbudet av loftstegar här.

Vilken loftstege ska jag välja?

Det är en bra idé att ta hänsyn till material, bredd och djup samt hur djup stegen ska vara. Tänk också på designen, då du ofta måste se loftstegen varje dag. Ta en titt på hela utbudet här.

Vad kostar en lofstege?

Du kan få en loftstege från omkring 4.000 kr. Prisen varierar naturligvis efter materialval och mått. Se vårt utbud av loftstegar på Stegfabriken.se.

Hur lång ska en loftstege vara?

Till skillnad från fristående stegar, som ofta måste användas till många ändamål, bör det vara lättare att bestämma längden på en loftstege. Om du har ett vertikalt mått från golv till golv på loftet kan du använda tabellerna på de enskilda produktsidorna för att bestämma längden på din loftstege.

Om du köper en obehandlad loftstege kan du, med en bra såg, justera höjden själv, om inte våra standard dimensioner passar exakt - här måste du dock vara medveten om att rätten att returnera stegen upphör med dina ändringar på stegen. Detta gäller också om du har målat/lackat din stege.

Fördelar och nackdelar med en loftstege

Varför ska du egentligen välja en loftstege snarare än en vanlig stege? På Stegfabriken.se säger vi att i en loftstege får du fördelarna med en enkel stege och en trappa i samma stege: En loftstege är lätt och mobil (som en enkel stege) och har djupa, säkra steg (precis som en trappa) att gå på. Det är dessutom inte så långt mellan stegen på loftstegar och trappor som på liknande enkla stegar.

Nedan har vi listat ett antal fördelar och nackdelar som vi ser på en loftstege:

Fördelar med en loftstege

  • Säker att gå på - loftstegen har djupare steg än liknande enkla stegar.
  • Vackert att titta på - det obehandlade träet är vackert och elegant och passar i alla hem.
  • Prisvärd jämfört med trappor - loftstegen är betydligt billigare än liknande trapplösningar.

Nackdelar med en loftstege

  • Storlek - Storleken på loftstegen gör den mindre mobil än en mindre enkel stege.
  • Fast inventarie - loftstegen lämnas vanligtvis kvar när man flyttar, eftersom det sällan händer att storleken passar i ditt nya hem.

Användning av loftstegar

En av de viktigaste fördelarna med en loftstege istället för en smalare, pinnstege är definitivt säkerheten. De djupa steget på en loftstege ger dig ett bra yta att sätta foten på, där det är lätt att hålla balansen om du är vuxen eller liten. Samtidigt är loftstegen betydligt stabilare än vad man bara kan tänka sig. Om du väljer en loftstege med beslag, kan du vara helt säker på att stegen inte rör sig när du står på den.

Inga ömma fötter

Två frågor vi ofta får är om barnen får flisor i sina fötter när de klättrar upp i loftstegen. Här är svaret entydigt, oavsett loftstege från vårt sortiment: Nej, det gör de inte.

Träet slipas och behandlas så att du inte riskerar att få flisor i dina fötter eller fingrar under användning.

Den andra frågan folk frågar är om stegen är djupa nog för att inte göra ont i hålfoten när man går på den.

Även här är svaret nej. För barnfötter och vuxna med skostorlekar upp till 48 är klättring upp och ner för våra loftstegar absolut inget problem. Trädjupet anges också vid varje stegmodell, så du får möjlighet att testa innan du köper.

Innan du köper en loftstege

Som med andra stegar är det viktigt att du säkerställer att ytan på din loftstege är jämn och fast. Om stegen ska stå säkert och bra är det också viktigt att väggen är upprätt. Om du är tveksam kan en vattenpass snabbt berätta om en loftstege kommer att stå bra i ditt hem.

Hur ska loftstegen se ut?

Som du kan se har vi ett antal olika modeller här. Eftersom du ofta tittar på din hemstege flera gånger om dagen är det viktigt att göra några tankar om designen. En stege kan tyckas mycket enkel - men vi rekommenderar fortfarande att du bestämmer om stegen ska ha utdragsdelar, vilket material det ska tillverkas i, vilken färg den ska ha, hur bred och djup den ska vara etc.

Om du har speciella önskemål eller behov i samband med utformningen av din loftstege, är vi glada om du hör av dig. Vi gillar att anpassa våra stegar för att passa in i ditt hem. Här måste du dock förvänta dig extra leveranstid, precis som speciell produktion kostar lite extra. Å andra sidan får du en lösning som är skräddarsydd för dina önskemål och behov.

Material

De flesta loftstegar tillverkas i obehandlad furu, men du har också möjlighet att välja andra träslag som bok, ek, ask eller till och med mahogny. Om du, till exempel, har möbler eller golv i ek, kommer det ofta att se bra ut att stegen till ditt loft är gjord i samma vackra trä. För mer information om våra träslag, vänligen kontakta vår kundtjänst.

Vad kostar loftstege?

Priserna för vår stege varierar kraftigt beroende på mått och materialval. Som ett alternativ till en enkel stege i trä kan det låta som mycket, men om man väljer en loftstege istället för en trappa finns det bra pengar att spara.

Priset bör aldrig vara den viktigaste parametern när man väljer en stege eller trappa, oavsett vad den används till. Säkerheten kommer före allt annat, och om barnen ska klättra upp och ner ifrån loftet många gånger dagligen är det viktigt att stegen på stegen är djupa och att barnen kan känna sig säkra när de klättrar på dem. Detsamma gäller naturligtvis användningen av stegar och trappor på arbetsplatsen.