Lejdare

Gör ditt bostadshus eller andra flervåningsbyggnader betydligt säkrare med enkla medel. Om olyckan är framme och du behöver snabbt ta dig ut, kan lejdare vara avgörande. Genom att installera en förebyggande åtgärd som en lejdar får användaren av huset extra trygghet och komfort. På samma sätt som brandvarnare och brandsläckare är en naturlig del av våra säkerhetsförberedelser, borde lejdare vara det också.

Laddar ...

Beskriv ditt objekt och få en offert

Våra kunders lejdare

En lejdare för extra säkerhet

Att ha en lejdare eller räddningsstege är idag inte ett lagkrav, men det rekommenderas att ha minst två utrymningsvägar för en snabb och säker evakuering. Det handlar om att skydda sig själv och sina nära, så det är bra att ha en tydlig plan för hur man snabbt kan ta sig ut ur ett hus om det börjar brinna. I en vanlig tvåvåningsvilla finns sovrummen oftast på övervåningen.

Brandvarnare är placerade på båda våningarna, medan en brandsläckare, om det finns någon, kanske bara finns på bottenvåningen vid entrédörren. En brand kan sprida sig snabbt och blockera de vanliga utgångarna. En lejdare eller brandstege som är monterad utvändigt kan då erbjuda en snabb och säker utväg från det eldhärjade huset.

De produkter vi erbjuder är diskreta, hopfällbara lejdarstegar som monteras på utsidan av huset i anslutning till fönster eller balkong. Installationen är enkel och utifrån syns lejdaren som inte används bara som en diskret detalj på fasaden.

Välj en lejdare som passar dina behov

Idag finns olika modeller att välja mellan om du letar efter en lejdare. Vi erbjuder väggstegar från varumärken som Wibe, Skeppshultstegen och Zarges. Dessa fabriker har funnits sedan 1950-talet och står för kvalitet, design och funktionalitet.

En lejdare finns i olika standardlängder från 1,2 till 6 meter. Genom att koppla ihop olika längder av de hållfasta profilerna kan du få exakt den längd du önskar. Materialet är anodiserad aluminium, vilket ger en snygg yta och förhindrar korrosion.

En lejdare kräver minimalt med underhåll och kan även målas med lämplig färg för att smälta in bättre i fasaden. Om väggen inte är helt slät kan du komplettera med fästelement av olika längd för att ändå kunna montera lejdaren stabilt.

En tydlig fördel med våra lejdarstegar är att de inte är tillgängliga nedifrån, så du behöver inte oroa dig för att barnen ska använda dem som klätterställning. En lejdare fälls enkelt ut genom att dra ut en sprint i toppen av stegen, vilket förhindrar att obehöriga personer, som tjuvar, kan använda den.

Om du vill öka säkerheten ytterligare vid en evakuering kan du komplettera köpet av en lejdare med handtag och en plattform för utträde, som monteras på fasaden. Det kan vara en bra idé om stegen måste placeras en bit från fönstret. Du kan även köpa en säkerhetssele för att minimera risken för fall under evakueringen.