Kombistegar

Kombistegar

En kombistege är precis vad det låter som - en stege av flera kombinationer. Kombistegar kan nämligen användas både som enkelstegar och som fristående stegar, vilket är varför modellen har fått just namnet kombistege. Därför spelar det ingen roll om du har en vägg att använda som stöd till stegen eller inte, då kombistegen fungerar utmärkt som alternativ oavsett!

Laddar ...

18 Varor

Fallande ordning
 1. Varianter(Max. längd m )

  Läs mer och välj variant

  Wibe 2-delad utskjutsstege PROF
  Reducerat pris 4 194,00 kr 3 355,20 kr Ordinarie pris 5 242,50 kr
  Fler varianter
Per sida

Vanliga frågor om kombistegar

Vad är en kombistege?

En kombinationsstege är en stege som kan användas både som enkelstege och som fristående stege. Det betyder att du får tre stegar i en. Detta är en mycket populär stegelösning, speciellt hos privatpersoner. En kombistege är en smidig stege som är lätt att transportera och förvara.

Vad är skillnaden mellan en kombistege och en multistege?

Med en kombistege får du tre stegar i en. En multistege kan ha flera funktioner. Bland annat med plattform eller som wienerstege med flyttbara skenor. Om du är osäker på om en kombistege eller en multistege är den bästa lösningen för dig, är vår kundtjänst redo att guida dig via chatt, mail eller telefon.

Vilken typ av stegar kan en kombistege användas som?

Kombistegen kan typiskt kombineras så att du har tre stegtyper i en: en utskjutstege, en wienerstege och en eller flera enkelstegar. Detta är både enkelt och platsbesparande både under transport och förvaring. Det är också en billigare lösning än att köpa tre stegar var för sig.

Vad kostar en kombistege?

En kombistege är betydligt billigare än om du skulle behöva investera i tre stegar var för sig. Priset varierar givetvis beroende på höjd och material, men startar vanligtvis på cirka 4-5000 SEK.

Kombistege för hemmafixaren och yrkeshantverkaren

Kombistegar är väldigt vanliga bland hemmafixarna på grund av att de fungerar i flera olika situationer. Stegens ”allt i ett-koncept” har nått stor popularitet på grund av dess flera användningsområden. Det räcker med att köpa en stege, vilket kan uppskattas av de personer som är hobbyhantverkare och gärna lägger pengarna på olika typer av verktyg och hjälpmedel. En hemmafixare arbetar ofta i olika miljöer dessutom. Det kan röra sig om arbetsmoment inomhus, utomhus, hemma eller i sommarstugan. Tack vare att en kombistege är så pass flexibel fungerar den därmed perfekt och fyller alla hemmafixarens behov.

Att stegen är hopfällbar och dessutom fungerar som både enkelstege och fristående har även tilltalat väldigt många målare och murare som behöver båda varianterna av stegar, samtidigt som de kanske har platsbrist i firmabilen.

I aluminium och trä

I Stegfabriken.se sortiment finner du kombistegar i både aluminium och trä. Alla material har sina fördelar och vilket som passar dig bäst beror väldigt mycket på vilket användningsområde som din kombistege ska användas till. Vi har listat fördelar och bästa användningsområden för de båda materialen. Förhoppningsvis kan det hjälpa dig komma fram till vilket material som passar dig bäst.

Fördelar med och egenskaper av trä:

 • Trä utgör stabila stegar som är robusta, vilket skapar extra trygghet vid användning av din kombistege.
 • I och med att trä är ett material som inte tål väte bör kombistegar i trä enbart användas inomhus. Använder du en trästege utomhus kan det leda till att stegen börjar ruttna på grund av fuktskador vilket i sin tur kan leda till allvarliga olyckor.
 • Trä är ett naturligt och organiskt material som många finner tilltalande. Att använda trästegar till inredningen har blivit väldigt vanligt i moderna hem och man kan dessutom måla dem i valfri färg.

Fördelar med aluminium och materialets användningsområden:

Aluminium är ett lätt material vilket gör att en kombistege i aluminium är lätt att bära. Detta gör således en kombistege i aluminium väldigt lämplig om du transporterar och bär mycket på din stege.

 • Materialet är lätt att rengöra vilket gör att din kombistege kan hålla längre och dessutom behålla sin kvalitet om du rengör och ser efter den kontinuerligt.
 • Aluminiumstegar kan användas till både inomhus- och utomhusbruk vilket gör att din stege passar flera arbetsmoment, exempelvis till villan eller stugan.

Viktigt att tänka på om du väljer en kombistege i aluminium är dock att en aluminiumstege i lägre kvalitet kan vara mycket ostadig vilket ökar risken för olyckor. På Stegfabriken.se är kvalitet och säkerhet A och O i vårt urval av stegar, vilket gör att du som kund hos oss kan känna dig trygg vad gäller säkerhet och kvalitet oavsett vilket material på stege som du väljer.

Om du känner dig osäker på vilket typ av material som bäst lämpar sig för dina ändamål kan du väldigt gärna höra av dig till oss på Stegfabriken.se för rådgivning via antingen telefon eller e-mejl.

Kombistegen och multistegen är egentligen tre stegar i en komplett steglösning. Istället för att köpa en stege som är justerbar i höjd, en enkelstege och en fristående stege kan du köpa en enda stege som fyller de tre olika stegarnas syfte. På så sätt kan du spara en del pengar, då priset på en kombistege inte är i närheten så mycket som om du skulle köpa tre olika stegar med de olika funktionerna. Därför kan det verkligen löna sig i längden att satsa på en kombistege som lämpar sig för flera olika användningsområden och arbetsmoment i framtiden. Dessutom sparar du plats eftersom du bara behöver undvara plats till en stege istället för tre olika.

Om du bestämmer dig för en kombistege med flera funktioner i en enda stege kan det ibland tillkomma delar som ska monteras på vid ett specifikt moment. Vissa av våra kombistegar har medskickade extradelar som alltså behövs till vissa av kombistegarnas funktionslägen. I och med detta är det viktigt att läsa igenom instruktioner noggrant innan du använder din kombistege, så att du kan arbeta på ett säkert och tryggt sätt.

Information om våra kombistegar

Förhoppningsvis har den här guiden om kombistegar kunnat hjälpa dig i sökandet efter ett passande alternativ. I våra produktsidor på vår online-shop finner du specifik information om våra kombistegar samt övriga stegar. Eftersom kombistegar är väldigt multifunktionella kan deras egenskaper variera mellan olika produkter, så läs gärna igenom produktbeskrivningarna på kombistegarna så att du hittar en kombistege som är lämplig för just dig.

Funktioner, material, längd och bredd är några exempel på faktorer som kan skilja sig åt från fall till fall. Fundera därför gärna över vad du verkligen behöver din kombistege till och vilket alternativ som kan passa utifrån det. Vid tveksamheter eller funderingar är du självklart välkommen att kontakta oss för rådgivning och service.

Kundbehov, bra urval och säkerhetsprioriteringar. Stegfabriken.se sätter ett stort värde i att hjälpa dig som kund att hitta en stege som uppfyller just dina behov. Tack vare nära samarbeten med våra leverantörer samt en gedigen kunskap i arbetssäkerhet kan vi garantera dig en hög kvalitet på våra produkter och vår service utifrån alla aspekter.