Fasadstegar

Bostadshus eller andra byggnader med flera våningar kan med enkla medel göras betydligt säkrare om oturen skulle vara framme och man snabbt behöver komma ut. Att montera en fasadstege är en förebyggande åtgärd och ger användaren av huset en extra trygghet och komfort. På samma sätt som brandvarnare och brandsläckare är en naturlig del av våra säkerhetsförberedelser borde även en fasadstege vara det.

Laddar ...

Beskriv ditt objekt och få en offert

Behöver du hjälp?

Behöver du hjälp att välja rätt lösning, eller känner du dig mest trygg med att beställa via telefon? Ring eller skriv till oss för personlig service och rådgivning om fasadsteger m.m.

// Anna, Stegfabriken Sverige AB

Adress: Idrottsgatan 7, 333 31 Smålandsstenar | Telefon: 0371-108 88 | E-mail: info@stegfabriken.se

Våra kunders fasadstegar

Vanliga frågor om fasadstegar

Var kan man köpa en fasadstege?

Stegfabriken.se säljer fasadstegar både med och utan montering. Du är varmt välkommen att fylla i vårt kontaktformulär eller kontakta vår kundtjänst antingen via mail, chatt eller telefon.

Vilka regler gäller för en fasadstege?

Krav och föreskrifter varierar beroende på vad fasadstegen ska användas till. Olika regler gäller för om det är en utrymningsväg, brandväg eller helt enkelt en transportlösning mellan två däck. Kontakta gärna vår kundtjänst som står redo att guida dig via chatt, mail eller telefon.

Var kan en fasadstege installeras?

Fyll i vårt formulär eller kontakta vår kundtjänst via chatt, e-post eller telefon. Stegfabriken.se erbjuder väggstegar både med och utan montering över hela landet i samarbete med våra duktiga monteringspartners.

När behövs fasadstege?

Fasta stegar används ofta för att ge tillgång till tak, vindar, mellanvåningar och andra höjda områden som inte är lättåtkomliga på annat sätt. De kan också användas för att komma åt utrustning och maskiner som befinner sig på en högre höjd.

Ska jag använda en väggstege med fallskydd?

Om du ska använda en väggstege med fallskydd beror på hur hög steglösningen är. Kontakta vårt personal eller läs mer här på sidan om du vill veta de olika höjdintervallerna.

Fasadstegar En fasadstege för extra säkerhet

Att ha en fasadstege eller utrymingsstege är idag inget lagkrav men minst två utrymningsvägar rekommenderas för en snabb och säker evakuering. Det handlar ju om att skydda sig och sina nära så det är bra om man i förväg har en tydlig plan för hur man ska ta sig ut ur ett hus som börjat brinna. Om man ser på en vanlig villa i två plan finns sovrummen som regel på övervåningen. Brandvarnare har placerats på båda våningarna medan en brandsläckare, om en sådan finns, kanske endast finns på nedervåningen i anslutning till entrédörren. En brand kan sprida sig väldigt fort och blockera de traditionella utgångarna. En fasadstege eller brandstege som monterats utvändigt kan i ett sånt läge ge en snabb och säker väg ut ur det eldhärjade huset.

De produkter som vi erbjuder är diskreta, fällbara fasadstegar som monteras på utsidan av huset i anslutning till fönster eller en balkong. Installationen är enkel och utvändigt syns en fasadstege som inte används endast som en list på fasaden.

Välj en fasadstege som passar dina behov

I dag finns olika modeller att välja mellan om du letar efter en fasadstege.Vi erbjuder väggstegar ifrån märkena Wibe, Skeppshultstegen och Zarges. Båda dessa fabriker etablerades redan på 50-talet och står för kvalitet, design och funktionalitet. En fasadstege finns i olika standardlängder från 1,2 till 6 meter. Genom att skarva ihop olika längder av de hållfasta profilerna kan du få exakt den längd du önskar. Materialet är anodiserad aluminium som ger en snygg yta och förhindrar korrosion. En fasadstege är därför underhållsfri och kan dessutom målas med lämplig färg så att den bättre smälter in mot fasaden. Skulle väggen inte vara helt slät kan man komplettera med fästbeslag av olika längd så att stegen ändå kan monteras stabilt.

En klar fördel med våra fasadstegar är att de inte är åtkomliga nerifrån så du behöver inte vara orolig för att barnen använder den som klätterställning. En fasadstege fälls enkelt ut genom att en sprint dras ut i toppen av stegen och därför kan stegen inte heller användas av mer illasinnade personer såsom tjuvar.

Om man vill öka säkerheten ytterligare vid en utrymning kan man komplettera köpet av en fasadstege med handtag och utstigningsplattform som monteras på fasaden. Det kan vara en bra idé om stegen måste sättas upp en bit ifrån fönstret. En säkerhetssele kan också köpas till för att minimera risken för fall i samband med evakuering. Glöm inte att märka upp invändigt var stegen är monterad så att den lätt kan hittas i en nödsituation.

Hitta din fasadstege på Stegfabriken.se

Stegs är en e-handelsbutik och vi har specialiserat oss på stegar, ställningar och plattformar från kända leverantörer. Vi säljer både till privatpersoner och till svenska och utländska företag. Vi tycker att det ska vara enkelt att handla hos oss och att priserna ska vara överkomliga. Du kan beställa direkt på vår hemsida eller skicka oss ett mejl och du betalar med kort eller mot faktura.

Vår hemsida Stegfabriken.se är själva hjärtat i vår verksamhet och här hittar du alla våra produkter. Sidan är lätt att navigera runt på eftersom du kan söka på olika kategorier och tillverkare. Det finns många olika varianter och det kan ibland vara svårt att veta vad du bäst behöver. Skulle du behöva ett gott råd om en produkt eller har frågor om leverans eller något annat är du mer än välkommen att kontakta vår kundservice.

Vår danska butik Stigefabrikken.dk startade 2012 och vi har hela tiden satsat på att bygga ett nätverk av producenter och leverantörer, både i Sverige och utlandet, vilket gör att vi snabbt kan ta hem nästan vad som helst. Om du är ute efter ett stort urval, hög kvalitet, snabb leverans och säker betalning har du hittat rätt. Väkommen!