Dubbelsidiga trappstegar

Dubbelsidiga trappstegar

Dubbelsidiga trappstegar är särskilt populär eftersom de är fristående och kan användas från båda sidor till skillnad från många vanliga trappstegar, som endast kan klättras på från ena sidan. Till skillnad från enkel- och utskjutstegar kan du ställa upp stegen i mitten av ett rum utan stöd. Denna typ av stege kallas också en fristående stege.

 
Laddar ...

19 Varor

Fallande ordning
Per sida

Vanliga frågor om dubbelsidiga trappstegar

Hur hög ska en trappstege vara?

Hur hög en trappstege ska vara beror till stor del på vilken/vilka uppgifter du ska använda den till. Ett bra sätt att ta reda på hur hög din trappstege ska vara är att hålla en linjal upp till taket. Avståndet från din utsträckta arm till taket, eller föremålet du behöver nå, är avståndet från golvet till steget du behöver stå på.

Vad kostar en dubbelsidig trappstege?

Liksom de andra typerna av stegar i butiken finns trappstegar i många olika prisklasser. Priserna för en liten trappstege för enkel användning börjar på cirka 1 500 SEK för en massiv trästege och fortsätter ända upp till 30 000 SEK+ för de mycket stora wienerstegarna av glasfiber mm. Oavsett budget bör det finnas en god chans att hitta en stege som passar.

Vilka regler gäller för en dubbelsidig trappstege?

En dubbelsidig trappstege är en fristående och rörlig stege. Läs mer om regler och goda råd här eller kontakta vår kundtjänst för information om regler vid användning av stegar.

Hur hög ska en dubbelsidig trappstege vara?

Hur hög en dubbelsidig trappstege ska vara beror till stor del på den uppgift du behöver den till. En sak som du alltid måste komma ihåg när du köper dubbelsidig trappstege är att av säkerhetsskäl ska du aldrig gå på de två översta stegen. Då kommer din tyngdpunkt att stiga för högt, och du kommer lättare att förlora balansen.

Ett bra sätt att ta reda på hur hög din dubbelsidiga trappstege ska vara är att hålla en käpp upp mot taket. Avståndet från din utsträckta arm till taket eller objektet som du ska nå är det avstånd som du måste komma upp från golvet, det vill säga den höjd som du behöver stå på en stege för att kunna utför det jobb du har tänkt dig.

Fördelar och nackdelar med dubbelsidiga trappstegar

En dubbelsidig trappstege är bättre lämpad för vissa uppgifter än för andra. Nedan har vi samlat de fördelar och nackdelar som kan vara inblandade i att köpa en dubbelsidig trappstege i stället för andra typer av stege:

Fördelar med en dubbelsidig trappstege

  • Fristående - en dubbelsidig trappstege behöver inte stå mot en vägg.
  • Stabil - A-formen gör att en dubbelsidiga trappstegar är stabila.
  • Halksäkra - Alla våra dubbelsidiga trappstegar är utrustade med halksäkra steg.
  • Hopfällbar- kan vara ett bekvämt alternativ till arbetsplattformar och mindre byggställningar.

Nackdelar med dubbelsidiga trappstegar

  • Vikt - En dubbelsidig trappstege består av två enkla stegar och väger därmed betydligt mer än de flesta andra stegar i liknande höjder.
  • Volymen - en dubbelsidig trappstege upptar också mer än liknande hopfällbara stegar.

Användningsområde

På Stegfabriken.se säljer vi kvalitetsstegar som förtjänar att användas, och i synnerhet har dubbla trappstegar har många olika användningsområden. Nedan har vi listat ett antal av de uppgifter som du vanligtvis kommer att kunna använda en dubbelsidig trappstege till.

Målarstege

En fristående stege är ofta ett bra val när man ska måla inomhus såväl som utomhus. Den kan flyttas fritt runt rummet, under överhänget, i carport eller liknande, känns stabil att stå på, och då är det lätt att röra sig.

Ofta ses dubbelsidiga trappstegar av trä ståendes i ett förvaringsrum fulla med målarfärgsstänk - något som bör undvikas på stegar, vare sig de är av trä, aluminium eller glasfiber. En stege, oavsett typ, bör alltid hållas helt ren av säkerhetsskäl. Om din stege smörjs ner i färg eller annan smuts, riskerar du användaren, förutom din säkerhet, även att arbetsmiljöverket kommer att dumpar stegen. Pga att det är en säkerhetsrisk för användaren.

Köksstege

Dubbelsidiga trappstegar står i många hem som en slags allround stege. Om lampan ska bytas, eller nå vinet på den översta hylla eller för att ta bort spindelväven i hörnet, då är en dubbelsidig trappstege det rätta valet.

Dubbelsidiga trappstegar finns till ganska rimliga priser och ska din stege användas för lite av allt - då är den här typen av stege är ett bra val. Förutom att vara användbar i många olika situationer är det lätt att använda, fälla ut och ställa upp fälla ihop. Dubbelsidiga trästegar är vanligtvis inte längre än de kan enkelt kan lagras under sängen eller i ett skåp. Det är därför många kallar dubbelsidiga trappstegar för en köksstege.

För dekoration

Vi ser ibland att vissa köper dubbelsidiga trappstegar i trä som ett dekorativt föremål för hemmet. Speciellt våra obehandlade trästegar är populära för att dekorera hemmet med.

På Google, Instagram och Pinterest hittar du mycket inspiration för inredning med stegar. Många gånger har vi använt dubbelsidiga trästegar, eftersom denna typ av stege är lämplig för många praktiska ändamål. En trästege kan t.ex. används som sko och bokhylla, klädhylla eller som badrumsmöbler (handdukshållare).

Innan du använder en dubbelsidig trappstege

En dubbelsidig trappstege, som alla andra stegar, kräver en platt, stabil yta att stå på. Om det inte finns en jämn yta att ställa stegen på där du tänker arbeta, bör du inte ställa upp stegen där. Dessutom måste det finnas tillräckligt med utrymme för att stegen ska kunna fällas ut helt. Använd aldrig din stege på en platser där den inte kan fällas ut helt.

När du ska klättra upp på stegen

En fristående stege ska aldrig placeras på hala eller våta ytor om det inte finns en stegbreddare eller halksäkra glidskydd på stegen. Dessutom bör en dubbelsidig trappstege aldrig placeras på andra föremål, såsom lådor, trappor, byggnadsställningar eller andra instabila och ojämna ytor. För sådana ändamål rekommenderar vi en stege från vårt sortiment av justerbara stegar

Material

Trästegar är de mest eftertraktade bland privata do-it-yourself-människor, medan glasfiberstegar oftast köps av elektriker och andra typer av hantverkare som ibland arbetar med eller runt strömkällor. För att undvika att stegarna faller isär, är en stålkedja, stål sax eller ett pp-band , vanligen ca. en tredjedel upp på vagnstyckerna.

Om du är osäker på vilket material du ska välja på din dubbelsidiga trappstege är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för råd och vägledning.