Arbetspallar

Arbetspallar

Är du i behov av en arbetspall? Det spelar ingen större roll om du är en yrkesman med lång erfarenhet och yrkesskicklighet, eller om du hör till kategorin: "Jag ska måla taklisten i köket och har ingenting att stå på". Med andra ord en hemmafixare, som de flesta av oss faktiskt är. Någon gång infinner sig behovet av någonting att stå på, för att komma bara en aning högre upp. Tillfällen där alltså en stege är på tok för klumpig att hantera.

Laddar ...

Artiklar 1-20 av 32

Fallande ordning
Sida
Per sida

Relaterade kategorier

Arbetspallar: Gör livet lite enklare

Det är här en arbetspall kommer väl till pass. När du, som i exemplet ovan, bara behöver nå lite, lite högre med penseln för att måla taklisten. Men det finns också ett otal andra situationer, där en arbetspall gör livet lite enklare att leva, och där en stege är helt otänkbar. Till exempel när du håller på med annat småfix hemma i huset eller lägenheten och behöver nå upp i takhöjd, eller om du bara behöver komma åt översidan på köksskåpen för att torka av dem. Den är också bra att ta till när du ska plocka i och ur saker ur takboxen på bilen, eller när du ska tvätta bilen eller husvagnen. Den fungerar också alldeles föträffligt som sittpall när du arbetar på lite lägre nivåer.

Men det är inte bara hemmafixaren som har nytta av en arbetspall. Har du en butik är den en gåva från ovan, när du behöver nå upp till de där butikshyllorna som sitter några decimeter för högt upp eller helt enkelt behöver byta en spotlight. Och ute i butikslagret är den perfekt att ha, då den är så lätt att flytta omkring mellan hyllorna.

En arbetspall, eller -bock, har många fördelar om du jämför med en gammal hederlig traditionell stege. Den står stadigt på golvet eller marken, och du behöver inte ha någon som hjälper dig att hålla fast den åt dig. Det är enkelt att hitta utrymme för förvaring eftersom den går att vika ihop och då blir förhållandevis platt. De flesta är tillverkade av aluminium och är således lätta att bära, och även att flytta runt när du använder den.

Olika modeller för olika behov

De arbetspallar som finns på marknaden skiljer sig egentligen inte så mycket åt, om man tittar på hur de är konstruerade i grunden. De flesta är designade i formen av ett "A" med två eller fler trappsteg på båda sidorna. Men självklart finns de också i andra utföranden, som till exempel raka baksidor med trappsteg bara på ena sidan, till avancerade proffslösningar som går att bygga om till riktiga arbetsplattformar.

Så vilken variant ska du välja? Det beror lite på användningsområdet, och på var du tänker använda den. Ska du ha den hemma i huset eller lägenheten kan en mindre variant med två eller kanske tre trappsteg räcka gott och väl till de allra flesta behoven. Ska du använda den ute på lagret i butiken eller fabriken? Då gäller helt andra förutsättningar, och du behöver förmodligen nå lite högre.

Ska jag köpa en stege eller arbetspall?

Det första du behöver besluta dig för är egentligen vad du ska använda den till. Ska du nå riktigt högt, och arbeta kortare stunder, fungerar en stege alldeles utmärkt. Men i många fall är en arbetspall eller arbetsbock ett så mycket bättre – och säkrare – val. Det här gäller särskilt om du vill ha båda händerna fria att arbeta med och om du ska stå på den under lite längre tidsperioder.

En arbetspall ersätter inte en stege. Men det finns många arbetsområden då arbetspallen är ett så mycket smartare alternativ, och den har många fördelar jämfört med stegen.

Den står stadigt på marken eller golvet.

  • Fotstegen är ofta djupare än en de på en stege, och känns stadigare att stå på.
  • Den har en stadig fotplatta överst som gör det betydligt enklare att hålla balansen.
  • Enkel att flytta omkring på golvet i takt med att arbetet skrider vidare.
  • Lätt att bära, då den oftast är gjord av aluminium. Många arbetspallar har dessutom ett integrerat handtag i topplattan, vilket gör det ännu enklare.
  • En arbetspall är enkel att ta sig upp och ner på, även om du bär på saker i båda händer.

Förhoppningsvis har detta hjälpt dig få svar på dina frågor, men har du fler funderingar innan du beslutar dig är du alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning!