Sista chansen! Spara 20% på alla varor från Wibe Ladders t.o.m söndag den 1 November!
Arbetsbockar

Arbetsbockar

Arbetsbocken är populär bland både professionella hantverkare och hobby-fixare, mycket tack vare dess kompakthet och många användningsmöjligheter. Modellen gör sig perfekt i både hem och verkstad eller lager. Med sin stabila och säkra konstruktion passar den också väldigt bra till butiksarbete, så som när det gäller att nå och flytta varor. I lagret passar den också bra till liknande förflyttningsarbeten samtidigt som den är multifunktionell i verkstäder.

Arbetsbockar

Fallande ordning
Visa som Rutnät Lista

40 Varor

Per sida

Arbetsbockar – för hantverkaren och i hemmet

Vi erbjuder arbetsbockar i olika material, just för att du ska kunna hitta en som passar ditt användningsområde. På Stegfabriken.se finner du arbetsbockar i material som:

  • Aluminium passar perfekt i en verkstad eller på ett lager där hjälpmedlen snart kan bli smutsiga. Materialet gör arbetsbocken lätt att rengöra samtidigt som den är lätt att bära omkring på. Dessutom är en arbetsbock i aluminium väldigt slitstark.
  • Ett stabilare alternativ är en arbetsbock i trä. Materialet gör arbetsbocken tyngre och därmed stabilare. Tänk dock på att trä inte tål väta särskilt bra och materialet kan till och med ruttna om man inte är aktsam. Däremot passar en arbetsbock i trä väldigt bra inomhus i hemmet.

Olika modeller och storlekar

Om du är ute efter en arbetsbock så finns det många olika modeller att välja mellan. Olika modeller kan ha olika egenskaper som lämpar sig för särskilda användningsområden. Därför kan det vara bra att informeras om våra specifika modeller och vilka som kan lämpa sig bäst för dina behov.

Förutom den traditionella arbetsbocken finns det även modeller med lite större plattform, så kallade breda arbetsbockar, som gör sig väldigt bra till lagerarbeten och på industrier. Denna arbetsbock med större plattform passar bra där den används väldigt frekvent överlag, då den är både slitstark och stabil i konstruktionen.

Vi har även så kallade universalarbetsbockar som har flera olika användningsområden. Om du behöver något att ha som underlag till olika material som ska målas eller slipas exempelvis är det perfekt med två universalarbetsbockar som dessutom gör att du kan arbeta på en ergonomiskt bra höjd som är skonsam mot rygg och axlar. Modellen kan också användas som bordsben till materialbord. Den är dessutom enkel att fälla ihop och ställa undan när du inte längre vill ha den framme.

Många av våra modeller finns dessutom i olika höjder och storlekar. På så sätt kan du hitta en arbetsbock i rätt höjd för just dina ändamål. De flesta av våra modeller är också lätta att flytta på och transportera, vilket passar bra för dig som vill använda din arbetsbock i yrkessammanhang.

Kvalitet och säkerhetsprioriteringar

Vi på Stegfabriken.se värnar om våra kunders säkerhet och vi tar kvalitet och säkerhetsprioriteringar på största allvar. Därför vill vi påminna om att det är viktigt att inte glömma säkerhetsaspekten, även om man inte arbetar i lika hög höjd som man gör på andra stegar. Risken för skador är stor även i ett fall på 55 centimeter.

En vanlig orsak till fallolyckor från arbetsbockar och stegar är att personer stått på arbetsbocken och har försökt flytta den i sidled när de fortfarande stått kvar, genom att göra ett hopp åt sidan tillsammans med arbetsbocken. Även om detta kan vara frestande vill vi understryka vikten av att vidta de säkerhetsåtgärder som finns och istället gå ned från arbetsbocken varje gång man behöver flytta den.

Vi har, som tidigare nämnt, ett stort antal modeller av arbetsbockar. Om du inte känner att du hittar den modellen du söker i vårt sortiment, vänligen hör av dig till oss så ser vi till att hjälpa dig. Vi finns här för att hjälpa dig så att du hittar just din lösning! Om du berättar för oss vad arbetsbocken ämnas användas till samt i vilken höjd du kommer arbeta så kan vi hjälpa dig hitta rätt.

Du kan kontakta oss på både e-mejl och telefon och vår rådgivning gäller alla typer av frågor eller funderingar kring våra produkter och arbete med stegar. Om du behöver råd eller vägledning rörande arbete på hög höjd så finns vår expertis också till ditt förfogande. Kontakta vår kundservice för information!

Stor variation från olika varumärken

Vi har allt från höjdjusterbara arbetsbockar till modeller med steg på båda sidorna från brands som Zarges, Skeppshultstegen, Wibe etc.. Genom en stor variation kan du hitta en arbetsbock för dina behov, oavsett om du behöver den i hemmet, till arbetet eller i butiken för varuupplockning.

Om du har svårt att bestämma dig för vilken arbetsbock du tänkt dig, har vi lite frågor som kan vara bra att ställa sig när man vill komma fram till vad det är för typ av arbetsbock man behöver:

  • Ska stegen användas hemma eller på arbetet? Om du transporterar din arbetsbock mycket och förflyttar den under arbetet kan det vara bra med en lättare variant. Tänk även på att en arbetsbock måste vara typgodkänd när den används i arbetet. Fråga oss om du är osäker på vad som gäller!
  • Vilket arbetsområde ska arbetsbocken användas inom? Om du kommer använda din arbetsbock till lampbyten och för att nå upp i höjd vid städning kan det räcka med en kortare modell. Om du däremot vill ha en till varuupplockning kan det behövas en högre arbetsbock.
  • Vilket material? Medan trä passar bra i hemmet och inomhus kan det vara bättre med en arbetsbock i aluminium till miljöer som kräver ett mer slitstarkt och lättrengörligt material.

Förhoppningsvis har detta hjälpt dig få svar på dina frågor, men har du fler funderingar innan du beslutar dig är du alltid välkommen att kontakta oss för rådgivning!