Aluminiumstegar

Aluminiumstegar

Tålig stegar, som inte väga mycket, kräver inte mycket underhåll och är väderbeständig. En stege är ett otroligt bra hjälpmedel, oavsett om du fixar hemma vid huset eller behöver komma upp lite högre när du arbetar på lagret, i butik eller på bygget. Men det kan vara lite förvirrande att skilja alla olika stegmodeller åt eftersom de i grunden är ganska lika. När det gäller aluminiumstegar så finns det ett antal olika modeller att välja mellan, beroende på situation, och när du vet vad du vill använda den till gäller det att hitta rätt modell eftersom en stege är något man kan ha i många år.

Laddar ...

Artiklar 21-36 av 36

Fallande ordning
Sida
Per sida

Relaterade kategorier

Aluminiumstegar: Ett bra val!

En stege i aluminium är ett mycket bra val i de flesta situationer där man behöver en pålitlig stege som inte går sönder i första taget. Aluminium är ett mycket slitstarkt och praktiskt material, och ett av de vanligaste när man tillverkar stegar. En aluminiumstege är lätt att förvara eftersom den inte väger så mycket, och därmed kan hängas upp på lämpligt ställe i till exempel en garderob eller på ett lager när den inte används.

Så väljer du rätt aluminiumstege

Aluminiumstegar finns i olika prisklasser och det kan verkligen vara värt att lägga lite extra pengar på bra kvalitet. En stege behöver trots allt vara mycket stabil för att det ska gå att arbeta på den en längre stund och inte riskera att den går sönder på något sätt. Även om aluminium är ett bra material att tillverka en stege i, så måste också själva konstruktionen vara rätt för att den ska vara pålitlig. Köp därför din aluminiumstege från något av de kvalitetsmärken som du hittar hos oss. Då kan du vara säker på att du får både god kvalitet och en stabil konstruktion, samt garanti på produkten om något oförutsett skulle hända.

Olika aluminiumstegar – olika fördelar

En enkelstege är, som man kan höra på namnet, en stege som är gjord i ett stycke av enkel typ. Det finns även så kallade utskjutsstegar, där du själv kan anpassa längden på stegen beroende på vad du vill använda den till för tillfället.

En annan typ av aluminiumstege är trappstegar som går att fälla ut, som ett ”A”. En sådan stege är mycket stabil och finns i olika höjder. Denna typ av stege har också en plattform högst upp, där du kan stå stabilt, och är perfekt om du behöver stå på stegen under längre perioder när du till exempel ska måla eller tapetsera.

Säkerhet

När du väl har valt vilken typ av aluminiumstege du behöver, är det dags att tänka på säkerheten. Satsa på en stege som är godkänd av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut, utöver den obligatoriska europanormen EN-131. Genom att köpa en stege som är avsedd för professionell användning även om du ska använda den privat, så kan du vara säker på att din nya stege uppfyller alla krav när det gäller både arbetsmiljö och ergonomi. Då behöver du aldrig oroa dig för några problem, vare sig med säkerheten eller funktionen på din stege.

Särskilt om du ska upp och arbeta på höga nivåer är det viktigt med en stege som klarar kraven.

Fördelar med en aluminiumstege

Det finns många klara fördelar med att välja en aluminiumstege jämfört med en stege i något annat material. Om du använder dig av en trästege kommer du snabbt märka att den är betydligt tyngre och otympligare att flytta runt, vilket kan vara en stor nackdel om du behöver flytta på stegen ofta vid till exempel målning. En aluminiumstege är också ofta betydligt mer prisvärd än stegar i andra material, såsom glasfiber eller stegar i rostfritt stål. Man kan sammanfatta fördelarna med aluminiumstegar i några punkter:

  • Lätta och smidiga att flytta
  • Tål vatten
  • Är mycket prisvärda
  • Finns i många olika utföranden

Nu när du fått information om aluminiumstegar kan du ta dig en titt på vårt breda utbud av stegar av denna typ. Du kommer med största säkerhet att hitta en stege som passar dina behov, och som du kan använda i många år framöver till en mängd olika sysslor både i hemmet och på arbetsplatsen.