Stegar

Stegar

Letar du efter en stege, för privat bruk eller arbetsbruk? Vi tillhandahåller ett stort urval av stegar för alla ändamål och i alla önskvärda material till förmånliga priser. Vi har sålunda ett brett sortiment av stegar och stor expertis på detta område. Vi är säkra på att du kan hitta rätt sorts stege för dig och dina ändamål hos oss, och kan du inte hitta den, eller behöver du en speciallösning av något slag, så är du alltid välkommen att kontakta oss. Vi kommer göra vårt bästa för att hitta en lösning, vare sig det är en stege i vårt nuvarande sortiment eller via en specialbeställning.

Laddar ...

Vanliga frågor om stegar

Hur lång stege behöver jag?

Behöver du hjälp med att hitta rätt stege för dig själv eller ditt företag så hjälper vi dig gärna. Ingen uppgift är för stor eller liten. På Stegfabriken fokuserar vi uteslutande på stegar och vi har därför byggt upp en enorm kunskap om våra produkter. Se vårt varierade utbud av godkända stegar här.

Vilka mått och längder kan jag köpa från Stegfabriken.se?

Stegfabriken säljer alla längder och mått på stegar: 4 meter, 8 meter, 12 meter och många fler. Önskar du specialmått kan vi även hantera det. Du hittar allt från den minsta 2- eller 3-stegsstegen till de längre 7- och 8-stegsstegen till de professionella utskjutstegen på 10 och 12 meter. Se alla typer av stegar i vårt utbud här.

Vilka märken kan jag välja mellan?

Vi har Danmarks största urval av stegar från kända varumärken som Zarges, Jumbo, Wibe, Silkeborg Stigefabrik m.fl. Du kan köpa standardsortimentet direkt i webbutiken och har du speciella önskemål om specialmått eller liknande finns vi redo vid telefon. Se alla typer av stegar i vårt utbud här.

Vad är bättre, en stege av aluminium eller glasfiber?

Det beror på syftet. Om du till exempel ska använda stegen för elektrikerarbete så kommer många att föredra en lätt glasfiberstege som inte leder ström. En aluminiumstege däremot är otroligt mångsidig och det finns aluminiumstegar för alla behov. Se hela vårt sortiment av stegar här.

Hur högt kan du arbeta från en stege?

Svaret beror på bl.a av typen av stege. Man skiljer på "lösa stegar" och "fasta stegar". Du kan snabbt bekanta dig med de allmänna reglerna för användning av stegar i vår guide till regler för användning av stegar, eller se vårt stora utbud av olika stegar här.

Kan jag sätta en stege mot en ränna?

När du till exempel rengör takrännor måste du undvika att placera din stege direkt mot rännan. Stöd istället upp stegen mot rännstängerna eller lägg en bräda i rännan som stegen kan vila på, så att rännan inte böjs. Se alla Stegfabrikens stegar och stegtillbehör här.

Säkerheten i första hand

Säkerhet är en viktig aspekt när du väljer din stege. Speciellt då du jobbar högt upp ska du kunna känna dig trygg och stabil medan du arbetar. Därför ser vi till att enbart sälja kvalitetsstegar som möter alla säkerhetskrav och som du ska kunna lita på.

En trappstege är en populär typ av stege då den är både fristående och har en plattform längst upp. Plattformen och A-formen på stegen gör den dessutom utomordentligt stabil. Vårt urval av stegar inkluderar ett stort antal trappstegar både för hobby och för professionellt bruk i framförallt aluminium, trä och glasfiber.

Arbetsbocken är en annan typ av stege som används både privat och på arbetsplatser. Trots sin ringa höjd kan en arbetsbock vara en ovärderlig hjälp, något många som jobbar på butiker, lagerlokaler, verkstäder och dylikt kan vittna om; några få extra centimeter kan göra all skillnad när man behöver nå ett föremål från den högsta hyllan. Säkerhet är en viktig aspekt även för låga stegar såsom arbetsbockar. Man kan tro att det inte går att komma till skada från en sådan låg stege, men det händer faktiskt – framförallt när man försöker spara tid genom att flytta stegen utan att första ha klättrat ned från den. Detta kan vara frestande men vi rekommenderar för er säkerhet att ni låter bli.

Stegar för professionella och hemmafixare

Vi tillhandahåller diverse stegar från brands som Wibe Ladders, Skeppshultstegen och Zarges. Produktor stegar för seriösa snickare och hantverkare, både för professionella och de på hobbyfronten. De är bland de mest innovativa och seriösa tillverkarna av stegar som finns på marknaden idag. Har du ett mycket specifikt behov av en stege som du inte hittar på vår hemsida så tveka inte att kontakta oss. Ofta kan vi beställa hem även stegar som inte finns i vårt nuvarande sortiment, och vi kommer göra vårt bästa för att hitta den ideala stegen (eller stegarna) för dina behov.

Teleskopstegar

Teleskopstegar är en annan typ av stege som vi säljer där säkerheten är en oerhört viktig aspekt för ditt val av stege. När du köper en sådan stege är det speciellt viktigt att du undersöker kvaliteten och mekanismen för hur de olika höjderna på stegen låses fast, och att inte låta dig lockas av mycket billiga priser. En teleskopstege av sämre kvalitet kan nämligen vara svår att låsa fast ordentligt vid varje höjd vilket naturligtvis gör den mindre stabil och därmed mindre säker att använda. Alla våra stegar av denna typ är designade med både säkerhet och funktionalitet i åtanke så att du inte behöver oroa dig för att klämma dina fingrar eller halka på ett steg utan kan känna dig trygg medan du arbetar. Om du inte är säker på vilken sorts teleskopstege som är rätt för dig så tveka inte att kontakta vår kundservice så hjälper vi dig hitta rätt stege för ditt ändamål.

Kombistegar

Kombistegar är som namnet antyder versatila stegar då denna stege kan användas både lutade mot en vägg eller fristående när ingen vägg finns tillgänglig. Stegar av denna typ är populära bland gör-det-själv-personer som använder denna stege till alla möjliga saker i trädgården eller hemmaverkstaden. Kombistegar används även av professionella såsom målare och snickare då de kan vara mycket platsbesparande – har du bara plats för en stege i firmabilen kan en kombistege vara stegen för dig.