Rullställningar

Rullställningar

Stegfabriken.se har bara rullställningar i toppklass, vi har ställningar båda från Zarges och Wibe, som står för kvalitet och den bästa säkerheten. Oavsett hur högt du upp du vill, vi har en bra lösning för dig.

Laddar ...

Artiklar 1-20 av 101

Fallande ordning
Sida
Per sida

Vanliga frågor om rullställningar

Hur hög ska en rullställning vara?

Du kan enkelt ta reda på hur hög din ställning ska vara genom att hålla upp en linjal mot taket, eller var du ska arbeta. Avståndet från din utsträckta arm till taket, eller föremålet du behöver nå, är avståndet från golvet till plattformen du behöver stå på. Se mer information om höjd i köpguiden nedan.

Vad kostar en rullställning?

Priserna på ställningar varierar mycket efter typ, höjd, kvalitet, hur mycket den behöver anpassas och givetvis hur stor den behöver vara. Sortimentet innehåller idag ställningar av alla typer från Zarges, Custers och Wibe stegar som ger några av marknadens klart bästa lösningar. Priserna börjar på några tusen kronor och fortsätter upp till 100 000+.

Vilka regler gäller för rullställningar?

Alla ställningar på Stegfabriken.se är godkända enligt gällande regler på den danska marknaden. Tillbehören du behöver kan dock skilja sig åt beroende på om du köper en stor eller liten rullställning. Läs mer om regler och goda råd här.

Hur monterar man en rullställning?

Om du är osäker på hur du säkert sätter upp eller tar ner din ställning är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för råd och vägledning.

Kan man köpa tilbehör till rullställningar?

Ja. Du hittar en översikt över tillbehör för ställningar på denna sida. Skulle du inte hitta det du letar efter, vänligen kontakta kundtjänst via chatt, mail eller 0371-108 88, vi undersöker även möjligheten att få tag i just de tillbehör du önskar.

Köpguide för Rullställning

En rullställning kännetecknas självklart av, att den står på hjul, och därmed enkelt kan flyttas utan problem. Dessutom har en rullställning samma möjligheter till justeringar som andra ställningar har: det går att välja större/mindre plattform, det går att bygga på den i höjden och du kan hitta rullställningar med och utan räcke på plattformen.

Kvalitetsmässigt kan du alltid vara säker på, om du handlar på Stegfabriken.se att alla våra rullställningar är säkerhetstestade efter svensk SPCR 064 och europeisk EN 1002 standard, priset varierar mest beroende på hur mycket extrautrustning och hur stor byggnadsställning du behöver.

Hur hög ska en rullställning vara?

När du ska välja rätt höjd på din rullställning, måste du självklart överväga vilka uppgifter som ställningen ska kunna hantera. Det gör ingen nytta om man saknar en meter eller två, och inte kan utföra dom uppgifter som man har tänkt att göra. Det är självklart lättare att välja än en stege, eftersom höjden inte varierar lika mycket. Men kom ihåg att trots att en arbetshöjd anges gör du klokt i att titta på plattformshöjden (eller ståhöjden), för att ta reda på exakt hur högt du kommer upp.

Utgångspunkten är att arbetshöjden är 2 meter högre än plattformshöjden, men den kan varierar något mellan de olika leverantörerna. Skulle du ha tvekan på måtten på ställningen, eller funderar du på vilken höjd som du ska välja , så gör vi vårt bästa för att vägleda dig för att hitta det som du behöver.

Vårt allmänna råd om hur hög din ställning bör vara, är att hålla en tumstock mot taket eller det objektet som du behöver nå upp till för att jobba. Avståndet ifrån din utsträckta arm till taket eller objektet som du ska nå, är det avstånd som det måste vara ifrån golv till den plattform som du ska stå på.

Fördelar och nackdelar med att välja en rullställning

Den största skillnaden mellan en rullställning och andra byggställningar är givetvis, att den är lättare att flytta runt, vilket ger mycket mera flexibilitet än andra ställningar. Och om du tittar på de andra fördelarna hittar du bla. De är ofta relativt lätta, de är lätta att bygga upp och dessutom kan de ofta kombineras med tex en vikbar ställning eller större fasadställning om man behöver det.

Nedan hittar du en liten uppställning av några olika fördelar och nackdelar med att välja en rullställning istället för något annat.

Fördelarna med rullställningar

  • Flexibel lösning som är lätt att installera
  • Möjligheten att enkelt flytta runt ställningen
  • Väger inte lika mycket som större lösningar
  • En bra stabil plattform så att du kan arbeta utan problem

Nackdelar med rullställningar

  • Det finns mer hanterbar ställningar tillgängliga
  • Rullställningar är sällan vikbara
  • Inte en idealisk lösning för de stora uppgifterna

Användning

En rullställning är avsedd för uppställning, där det finns behov av en säker och lättillgänglig ställningslösning för arbeten på en given höjd. Alla våra ställningar tål regn och rusk och tål även att lagras ute och inomhus.

Observera dock att alla byggnadsställningar stegar etc. bör hållas borta från obehandlade järnstrukturer, eftersom järndam kan arbeta sig in i aluminium, vilket måste undvikas.

Ta dock de försiktighetsåtgärder som står i produktguiden, eftersom alla ställningar naturligtvis inte har samma funktioner och säkerhetsföreskrifter.

Med det sagt, det finns naturligtvis många arbetsuppgifter som passar bäst för rullställning. det handlar förstås främst om arbetsuppgifter där flexibilitet och rörlighet är det två viktigaste faktorerna och där man inte behöver stå på en stege eller mindre plattform när man arbetar. En byggställning ger givetvis en större yta, och de kan göra många uppgifter väsentligt enklare.

Innan du använder en rullställning

Innan du använder rullställningen är det en bra ide´, att ta den tid tar att granska handboken, så att du är redo att använda ställningen korrekt. Du hittar massor utav användbar information, som säkerhetsåtgärder, till exempel hur du använder rullställningen, hur du ställer in den, tar ner den, och allmän information du behöver veta när du använder rullställningen.

Dessutom är det naturligtvis en bra ide´att se till att de grundläggande säkerhetsåtgärderna är i ordning. Fungerar låsanordningarna ordentligt? Finns det tecken på slitage eller defekter på ställningen? Är något löst och står ställningen fast och stadigt? Det är en bra idé att tänka noggrant när du använder och arbetar på en ställning, då man kan komma ordentligt till skada om olyckan är framme. Det är helt enkelt mycket klokt att lägga 2 min extra på förberedelserna om man kan förhindra en arbetsskada, eller vad som kan vara ännu värre - kom ihåg säkerheten framför allt!

Ytterligare utrustning och påbyggnads möjligheter

Som tidigare har beskrivits kan det flesta rullställningar kombineras med andra byggställningar och utöver andra byggställningar kan de också utökas i höjd, med större plattform, andra byggställningar, trappor och så vidare. Oftast är det inte så dyrt att få rullställningen förlängd med en extra meter i höjd, eller kanske en annan plattform, med/utan räcke, men det kan vara svårt att exakt vilka alternativ du har och vilka priser det är.
Och eftersom det finne en mängd olika expansionsalternativ, samt tillbehör och utrustning som du kan få till din ställning. Har vi valt att ge dig ett antal standardlösningar som ofta passar in. Men tror du fortfarande inte att vi har vad du letar efter, eller om du bara behöver några tillbehör eller förlängningar till ställningen du har tittat på så kan du alltid kontakta oss så vi kan hjälpa dig att hitta det du söker.

Vad kostar en rullställning?

Priserna på byggställningar varierar mycket beroende på typ, höjd, kvalitet, hur mycket den ska klara av och självklart hur stor den ska vara. Vad det gäller rullställningar så varierar priserna på samma sätt.
Sortimentet omfattas just nu av alla typer av ställningar ifrån Zarges, Skeppshultstegen och Wibe Ladders som levererar några av marknadens klart bästa lösningar.

Om du har några frågor om priserna, eller kanske inte alls hittar den ställning som du behöver och vill ha lite hjälp, med vad du ska välja, vänd dig till oss. Vi besvara e-post, chatmeddelanden via vår chat på den här sidan. Eller så kan du ta telefonen och ringa till oss. Så är vi redo med en kompetent medarbetare som utan tvekan hjälper dig att hitta rätt lösning till rätt pris.