Plattformar

Plattformar

En arbetsplattform är en ideal typ av stege för företag som vill ha en säker och stabil lösning för att arbeta på höjden. Dessa stegar har ofta många egenskaper som gör de extra flexibla och lättanvända såsom justerbarhet och hjul. Hjulen som ofta är monterade på denna typ av stege gör den lätt att flytta. Kombinerat med justerbarhet av höjden blir dessa stegar exceptionellt flexibla i position. Vissa stegar är dessutom hopvikningsbara vilket gör de lätta att transportera till och från arbetsplatsen, inom en fabrik, i en skåpbil eller på ett flak. Det finns ett stort antal tillverkare av arbetsplattformer och vi erbjuder här vårt rekommenderade urval av stegar av denna typ. Behöver du en speciallösning av något slag, så är du alltid välkommen att kontakta oss.

Laddar ...
Filtrera
Vi hittade inga produkter för ditt val.

Arbetsplattform till industri och byggnadsarbete

En typ av arbetsplattform är den modell som är mer utformad som en stege. Om du söker en arbetsplattform där fokus ligger i att arbeta på höga höjder är detta antagligen rätt modell för dig. Om det däremot är viktigt för dig att din arbetsplattform har en bredare plattform finns detta också i ett flertal alternativ. Dessa modeller har en mer trapplik uppbyggnad vilket kan underlätta vid arbete på en plattform i lite lägre höjder.

Arbetsplattformen utgör en väldigt unik kombination av egenskaper, som gör den till ett mellanting mellan en stege och en byggnadsplattform. Arbetsplattformar i sig har ett flertal olika funktioner och egenskaper och lämpar sig perfekt till industrier där man eftersträvar en flexibel arbetsform när man arbetar i högre höjder. Ibland kallas arbetsplattformar även plattformsstegar.

Arbetsplattformer kan som sagt komma i olika modeller men det finns vissa specifika funktioner som är vanligt förekommande i flera av varianterna:

  • Ledstång för ökad säkerhet under arbetet.
  • En stor plattform som är större än vad de på exempelvis trappstegar är.
  • Justerbara funktioner som gör arbetsplattformen flexibel för olika typer av arbetsformer.
  • Hjul som gör arbetsplattformen lätthanterlig och enkel att flytta.

När arbetsplattformen är justerbar och dessutom har hjul skapar detta en stor användarvänlighet när det gäller hantering, förflyttning och förvaring av den. Genom att fälla ihop den annars fristående arbetsplattformen och flytta den genom att rulla den på dess hjul sparar du både tid och rygg, då förflyttningen blir optimal utan onödig belastning på kroppen. Om du ämnar använda en arbetsplattform på ett industriområde så är fastmonterade hjul en stor fördel, då du enkelt kan förflytta den mellan byggnader och områden på ett bra sätt.

Vissa arbetsplattformar är dessutom justerbara vad gäller höjd, vilket gör att du kan anpassa dig och arbeta på olika höjder. Detta kan underlätta ditt arbete i många avseenden. Vid långa arbetsdagar är komfort och ergonomiskt vänliga hjälpmedel väldigt viktiga och att ha rätt arbetsplattform kan ha en oerhört positiv inverkan på arbetet.

Vi på Stegfabriken.se har enbart arbetsplattformer med kvalitetshöga säkerhetsanordningar och funktioner i vårt sortiment, så att du som kund kan vara säker på att du kan använda arbetsplattformen säkert och enkelt.

I och med att plattformstegen främst används på diverse fabriker, industrier och i lager sätter det extra stora krav på stabilitet, slitstyrka och säkerhet. Vad gäller märken i vårt sortiment av arbetsplattformar har vi enbart leverantörer med väldigt hög standard på sina produkter. På Stegfabriken.se hittar du arbetsplattformar i märkena Wibe Ladders, som båda producerar toppmoderna arbetsplattformar med en hög säkerhet och kvalitet.

Det går att ersätta mycket, men inte en rygg eller ett knä. När du arbetar i miljöer som industrier eller lager är säkerheten A och O för att du ska kunna vara trygg och må bra under arbetet. Genom att hitta rätt arbetsplattform för just dina ändamål kan det göra under för både din kropp och din säkerhet på arbetsplatsen. Att arbetsplattformen är höjdjusterbar och utrustad med hjul gör att din rygg skonas från onödiga ansträngningar som på sikt kan skapa allvarliga problem. Dessutom kan du arbeta mer effektivt om du har hjälpmedel som underlättar arbetet.

Lager, industrier och fabriker är arbetsplatser där fallskador och andra olyckor ofta kan förekomma. Därför är det väldigt viktigt att dina hjälpmedel är rätt utrustade och att korrekta säkerhetsåtgärder vidtas för allas säkerhet. Våra arbetsplattformar har till exempel alla ett stort antal säkerhetsanordningar som alla bidrar till en säkrare arbetsmiljö när du arbetar på en arbetsplattform. Om du vill veta mer om vilka specifika åtgärder som ska genomföras i samband med användning av arbetsplattformar samt vad du ska tänka på överlag när du arbetar på en plattform så finns vi på Stegfabriken.se här med råd och service.

På Stegfabriken.se finns det även arbetsplattformar som du själv monterar när du fått den levererad till dig. För att säkerhetsåtgärderna ska vara fullständiga är det väldigt viktigt att följa anvisningarna för hopmontering ordentligt. Tänk också på att läsa igenom övriga instruktioner noggrant vid användning av din nya arbetsplattform.

Vi vet också att det innebär ett stort ansvar att sälja stegar och arbetsplattformar till våra kunder. Därför är trygghets- och kvalitetsaspekten enormt viktig för oss i urvalet av de produkter som vi erbjuder i vårt sortiment. Säkerhetsprioriteringar och en kontinuerlig produktutbildning genom våra leverantörer garanterar att alla stegar och arbetsplattformar i vårt utbud är av högsta kvalitet, just för kundens säkerhet.

Arbetsplattformar används i miljöer som kräver att man inte tummar på regler och rekommendationer. Säkerhet och valet av arbetsplattformar kan te sig som en djungel när man som kund söker sitt bästa alternativ. Stegfabriken.se hoppas att detta har kunnat hjälpa dig i sökandet efter en arbetsplattform som passar dig bäst. Med arbetsplattformen följer alltid användningsangivelser och instruktioner som beskriver hur du använder din arbetsplattform på ett säkert sätt, men om du skulle vara osäker på något så är du alltid välkommen att höra av dig till oss för rådgivning. Vi finns här för dig under hela processen med en seriös och professionell service ända fram till det att du hittat en arbetsplattform som passar dina behov.

Vid frågor eller funderingar kring våra olika arbetsplattformar kan du läsa mer om varje specifik produkt på produktsidan i vår online-shop. Har du fortfarande frågor om vilken arbetsplattform som skulle passa dig, om säkerhetsåtgärder eller andra funderingar kan du alltid kontakta vår kundservice via telefon eller e-mejl.