Köpvillkor

Laddar ...

Innehåll

§1. Allmänt
§2. Beställning
§3. Priser och avgifter
§4. Produkter och sortiment
§5. Betalning
§6. Fullgörande
§7. Leverans
§8. Ångerrätt och återköp
§9. Reklamation och garanti
§10. Returer
§11. Förbehåll
§12. Ansvarsbefrielse
§13. Personuppgifter och sekretess
§14. Övrigt

§1. Allmänt

Dessa köpvillkor ("Avtalet" nedan) är anpassade för försäljning på Internet (distanshandel). Stegfabriken Sverige AB (Organisationsnummer: 559155-8712) är den säljande parten. Den säljande parten benämns som "Stegfabriken.se" i detta avtal. Den köpande parten benämns som "Kunden" i detta avtal. Villkoren i Avtalet är anpassade för försäljning till privatpersoner som fyllt 18 år och till näringsidkare med hemvist i Sverige och vid försäljning av varor ("produkter" nedan). Hos oss kan du som kund enkelt göra en beställning på http://www.stegfabriken.se ("Webbplatsen" nedan) eller via e-post.

Bestämmelserna i detta avtal är ej tillämpliga för avtal om köp som ingåtts före den 13:e juni 2014. För att öka tydligheten finns en datummärkning i sidhuvudet. Om villkoren i Avtalet har ändras anges även ett slutdatum. Om slutdatum anges gäller Avtalet till och med kl. 00:00 det datum som Avtalet upphört att gälla. Du som kund får möjlighet att acceptera dessa villkor i samband med din beställning.

Villkor eller delar därav i detta Avtal som avviker från tvingande lagstiftning är utan verkan i den mån avvikelsen inte är till förmån för kunden. Denna bestämmelse gäller endast om kunden är privatperson och att köpet avser privat konsumtion.

§2. Beställning

Hos Stegfabriken.se beställer du produkter enkelt och bekvämt. Vi erbjuder säkra betalningsalternativ och trygga leveranser. Stegfabriken.se tar emot din beställning när du klickar på knappen "Gör Beställning" i kassan (steg 1 av 1). Genom att klicka på knappen "Gör Beställning" accepterar du som kund även betalningsansvar för din beställning. När Stegfabriken.se har mottagit din beställning får du e-postmeddelandet "Orderbekräftelse" till den e-postadress som du angav när du beställde. Stegfabriken.se erbjuder även kunder att göra beställning via e-post till: [email protected]. Vi ger också dig som kund möjligheten att göra en snabb beställning genom vår gästkassa utan att behöva logga in på http://www.stegfabriken.se.

När vi skickar e-postmeddelandet "Orderbekräftelse" till dig sluts även detta Avtal. Om det skulle vara omöjligt för oss på Stegfabriken.se att leverera din beställning kommer vi kontakta dig omgående. Skulle detta inträffa kommer vi att erbjuda dig en ny lösning förutsatt att det är möjligt. När du accepterar vårt förslag på ny lösning sluts detta Avtal.

Om du skulle beställa en eller flera produkter med leveransstatus "Begär offert" kommer Stegfabriken.se skicka en offert till dig, om du accepterar offerten utan ändringar sluts detta Avtal. Om du önskar ändra offertens innehåll eller specifikation sluts detta Avtal om Stegfabriken.se accepterar dina förslag på ändringar (ny beställning).

§3. Priser och avgifter

Priser anges i svenska kronor (SEK). Moms för momspliktiga produkter debiteras med 25%. Avgifter för frakt kan tillkomma vid varje beställning, se §7. Leverans i Avtalet för mer information.

Avgift för outhämtad försändelse

Om du som kund inte skulle hämta ut din beställning på det sätt som avtalats debiterar vi en avgift om 300 kronor inklusive moms. Avgiften är nödvändig för att vi ska kunna täcka frakt- och hanteringskostnader som uppkommer. Notera att om du inte tar emot eller hämta ut en försändelse räknas det inte som att du har meddelat att du ångrat ditt köp. För mer information se §8. Ångerrätt och återköp nedan.

Erbjudanden

Erbjudanden och kampanjer som marknadsförs på webbplatsen gäller så långt lagret räcker om inga andra villkor redovisas i anslutning till erbjudandet.

Prismatch

Hos Stegfabriken.se erbjuder vi Sveriges bästa service och råd inom stegar, ställningar, trappor och plattformar-
OCH vi matchar konkurrenternas priser.

Prismatch villkor

*Det måste vara en 100% identisk produkt (märke, modell, färg, storlek mm...)
*Varan måste finnas i lager och skickas från konkurrenten vid tidpunkt för prismatchning
*Priset som matchas är alltid inkl.frakt. Dvs vi matchar artikelns pris + frakt från konkurrenten
*Datum pris och butiksnamn ska kunna dokumenteras. Konkurrentens pris + direktlänk till erbjudandet måste anges i kommentarsrutan när du beställer eller meddelas till oss via e-post
*Hittar du varorna billigare hos en konkurrent eller hos Stegfabriken.se efter att ha handlat hos oss, kan du använda vår prismatch till och med leveransdatum för dina varor.
*Prismtachningen gäller inte specialanpassade varor, individuellt förhandlade priser, medlemsrabatter, "erbjudande med begränsat antal", grossist- eller liknande
*Stegfabriken.se förbehåller sig rätten att avvisa prismatcher när som helst utan föregående meddelande

§4. Produkter och sortiment

De flesta produkter som erbjuds på webbplatsen är anpassade för bruk på den svenska marknaden. Det innebär bland annat att produkterna uppfyller svenska miljökrav och säkerhetsföreskrifter. Normalt medföljer bruksanvisning på svenska om det krävs för produktens användande. Eventuella tekniska specifikationer, särskilda krav på tillbehörsutrustning samt information om begränsningar och plomberingar framgår på respektive produktsida i den mån det är skäligt eller följer av lag. Vissa produkter såsom Ställninger som erbjuds på webbplatsen är dock inte specifikt anpassade för bruk på den svenska marknaden. Information om vilka produkter som inte är anpassade för svenskt bruk finns tydligt angivet på aktuell produktsida.

Färgåtergivning på produktbilder

De produktbilder som visas på webbplatsen skall återge produktens färg och övriga egenskaper på ett så verklighetstroget sätt som möjligt. Eftersom färgåtergivning kan variera beroende vilken typ av bildskärm du som kund använder kan vi inte garantera att produkternas färger exakt återspeglar de färger du upplever på din bildskärm.

§5. Betalning

Fakturabetalning

Stegfabriken.se erbjuder kunder att betala mot faktura. Vid betalning mot faktura kommer kundens uppgifter lagras och hanteras i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll.

Kortbetalning med Epay

Stegfabriken.se erbjuder kortbetalning via vår betalningspartner Epay som är auktoriserad med PCI DSS certifiering. Dina kortuppgifter överförs och lagras säkert i krypterad form. Kortet debiteras när du som kund genomfört din beställning, kortbetalning är möjlig med följande korttyper:

- VISA
- VISA Electron
- MasterCard
- American Express (Amex)
- Diners Club
- Maestro

Direktbetalning (bank)

Stegfabriken.se erbjuder kunder att betala direkt från sitt bankkonto. För att betala via bankkonto måste du som kund kunna logga in och identifiera dig på din bank. När du genomfört inloggningen och godkänt köpet hos din bank är betalningen klar. Direktbetalning erbjuds kunder med bankkonto hos:

- Swedbank

Klarna Checkout

För privatpersoner erbjuder vi Klarna Checkout. I denna betallösning kan du välja att betala via faktura, direktbetalning eller med kort.

Vi använder Klarna som leverantör av vår kassa. Detta innebär att vi kan komma att dela dina personuppgifter såsom kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna när kassan laddas, för att Klarna ska kunna hantera ditt köp. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

§6. Fullgörande

Stegfabriken.se påbörjar fullgörande av detta avtal när du som kund får e-post meddelandet "Orderbekräftelse". Stegfabriken.se har fullgjort sin del av detta avtal när du fått fullständig leverans av beställda produkter i din besittning. Du som kund har fullgjort din del av detta avtal när du erlagt fullgod betalning och mottagit leverans av beställda produkter på det sätt som avtalats.

§7. Leverans

Produkter levereras direkt till den adress du uppgivit vid beställning, alternativt via ombud i samarbete med våra logistikpartners. Stegfabriken.se skickar beställningar under helgfria vardagar.

Lagerstatusen anges i form av en uppskattad leveranstid till dig som kund. Generella leveranstider anges nedan, total uppskattad leveranstid redovisas även i kassan. Om beställningen omfattar produkter med olika leveransstatus blir leveranstiden den samma som för den produkt som har längst leveransstatus.

Fraktkostnad:

En fraktkostnad tillkommer vid varje beställning och framgår i kassan.

Leveranstid:

Om de leveranstider som anges nedan inte är tillämpliga för ett köp och om en leveranstid inte särskilt avtalats utanför detta avtal förbinder sig Stegfabriken.se att fullgöra leverans utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 30 dagar från avtalets ingående. I det fall kunden ska betala i förskott förbehåller sig Stegfabriken.se rätten att invänta betalning innan leverans påbörjas.

Leveransförsening

Om kunden ingått detta avtal i egenskap av privatperson har kunden alltid rätt att häva avtalet utan kostnad om leveransförseningen är av väsentlig betydelse eller om Stegfabriken.se inte kan tillgodose en leveranstid som är avgörande för att kunden ska ingå avtalet och kunden har meddelat detta innan avtalets ingående. I det fall köpet avsett en produkt som ska anpassas, tillverkas eller särskilt anskaffas efter kundens önskemål och Stegfabriken.se inte kan återta produkten utan väsentlig förlust har kunden endast rätt att häva köpet om syftet med köpet är väsentligen förfelat genom dröjsmålet och Stegfabriken.se insåg eller borde ha insett detta.

Transportrisk

Vid transport från Stegfabriken.se till dig står du för transportrisken. Om du ingått detta avtal i egenskap av privatperson står dock alltid Stegfabriken.se transportrisken under transporten till dig. Upptäcker du en transportskada på din leverans, bör du vägra att ta emot varorna, eller underskriva fraktbrevet med en notering om, att din vara är skadad vid mottagandet. Om detta inte blir gjort, bortfaller alla garantier vid fraktskador. Stegfabriken.se kan heller inte hållas ansvariga för varor som köparen har bett os om att ställa utanför, alltså utan kvittering för mottagandet.

Kontrollera alltid godset så att rätt antal kolli mottagits och om det finns synliga skador på emballage/gods.

Om du upptäcker en avvikelse:

Gör chauffören uppmärksam på avvikelsen i samband med mottagandet samt be om att få notera skadan på fraktsedel, kvittenslista eller via elektronisk kvittens. Vid dold skada ska denna anmälas skriftligen inom 7 dagar. (dold skada = skada som inte var synlig på emballaget vid mottagandet utan upptäcktes vid uppackning).

Spara och fotografera skadat gods och emballage. Godset får inte returneras, kasseras eller repareras innan ansvarig reklamationshandläggare gett klartecken.

§8. Ångerrätt och återköp

Ångerrätt

Kunder som ingår detta avtal i egenskap av privatperson har rätt att frånträda avtalet i enlighet med lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Ångerrätten är ej tillämplig för kunder som ingått detta avtal i egenskap av näringsidkare. Ångerrätten gäller i 14 dagar (ångerfristen), tiden räknas från den dag då du som kund har mottagit leverans. Ångerrätten ger kunden rätt att undersöka varorna och återsända dem i det fall kunden ångrar sitt köp. När kunden ångrat sitt köp har denne rätt att återfå vad denne har betalt under förutsättning att kunden inte har använt produkterna i en större omfattning än vad som krävs för att kunna undersöka dem. Vid nyttjande av ångerrätten ska kunden meddela Stegfabriken.se och sedan returnera samtliga produkter som beställningen omfattar till Stegfabriken.se utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 14 dagar. Vid retur skall kunden själv bekosta returfrakten.

När kunden lämnat meddelande om att denne nyttjar sin ångerrätt kommer Stegfabriken.se genomföra återbetalning utan onödigt dröjsmål, dock senast inom 14 dagar förutsatt att Stegfabriken.se mottagit de produkter kunden återsänt alternativt om kunden lämnat bevis för återsändande. Skulle du som kund återlämna färre produkter än vad beställningen omfattar återbetalas endast varuvärdet för de produkter som du återlämnar. Återbetalning sker med samma betalningsmedel som kunden använt i den mån det är tekniskt möjligt. Eventuella värdeminskningsavdrag samt avdrag för frakt om kunden valt annat alternativ än standardfrakt kan komma att göras på återbetalningen.

Värdeminskningsavdrag vid nyttjade av ångerrätt

Om kunden har hanterat produkterna mer än vad som är nödvändigt för att undersöka dessa och hanteringen orsakat att produkterna minskat i värde. Som exempel kan produkternas värde minska genom slitage. I dessa fall är kunden ersättningsskyldig mot Stegfabriken.se för skälig värdeminskning. En marknadsmässig bedömning av den faktiska värdeminskningen görs av Stegfabriken.se i varje enskilt fall. Nedan angivna avdragsnivåer utgör endast exempel på de beräkningsgrunder som tillämpas vid uträkningen av värdeminskningen. Stegfabriken.ses bedömning görs alltid utifrån ett helhetsperspektiv.

Nivå 1. - Om produkten uppvisar en mindre förslitning eller försämring, såsom en mindre repa:
10 % i värdeminskningsavdrag.

Nivå 2. -Om produkten uppvisar en märkbar förslitning eller försämring, såsom tydlig repa eller skada:
25 % i värdeminskningsavdrag.

Nivå 3. -Om produkten uppvisar skador på produkten som påverkar produktens funktion:
50 % i värdeminskningsavdrag.

Nivå 4. -Om produkten uppvisar kraftiga skador på produkten och/eller kraftig förslitning eller försämring av produkten:
80 % i värdeminskningsavdrag.

Nivå 5. -Om produkten är i ett sådant skick att den bedöms vara osäljbar eller att en reparation inte är ekonomiskt försvarbar:
100 % i värdeminskningsavdrag.

Skador på produktemballaget

I det fall produktemballaget saknas eller uppvisar sådana skador att det inte kan återanvändas:
20 % i värdeminskningsavdrag.

Om köpet avser en tjänst vars fullgörande påbörjats med kundens medgivande under ångerfristen har Stegfabriken.se rätt till skälig kompensation med en proportionerlig andel av totalpriset för den del av tjänsten som utförts. Stegfabriken.se inhämtar alltid kundens medgivande och informerar om när fullgörande påbörjas vid beställning av tjänster som är undantagna från ångerrätten.

Vissa produkter är undantagna från ångerrätten med stöd i lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler:

-Produkter som tillverkats eller ändrats särskilt på kundens begäran eller som på annat sätt fått en särskilt prägel.

Förfarande vid ångerrätt

Använd kontaktuppgifterna nedan för att meddela Stegfabriken.se om att du önskar ångra köpet. Följande formulär kan också användas som mall för meddelade om ångerrätt. Klicka här för att komma till formulär på Konsumentverkets webbplats.

Kontaktinformation

Stegfabriken Sverige AB
Idrottsgatan 7
333 31 Smålandsstenar
Org nr.: 559155-8712

Telefon: 0371-108 88
E-post: [email protected]

Retur av produkter

Se §10. Returer nedan för information om returförfarande vid retur av produkter.

§9. Reklamation och garanti

Reklamationsrätt

Kund som köpt en produkt i egenskap av privatperson har rätt att reklamera produkten om den är felaktig enligt konsumentköplagen (1990:932) jämte konsumenttjänstlagen (1985:716). Reklamationsrätten täcker ursprungsfel och gäller i 3 år från det att kunden fått produkten i sin besittning. Reklamationsrätten täcker även fel som uppstått under transport av produkten till kunden. (se Reklamation av transportskada nedan). En produkt som avviker från vad som har avtalats mellan kunden och Stegfabriken.se eller på annat sätt uppvisar fel kan också anses som felaktig. Fel som uppstått på grund av skada som kunden har orsakat räknas inte som ursprungsfel.

Om kunden reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det att kunden fått produkten i sin besittning har kunden även ansvaret för att påvisa att felet i produkten var ursprungligt. Stegfabriken.se rekommenderar därför alltid att undersöka produkter när de levereras och påtala eventuella fel så snart som det upptäckts. Vid reklamation av felaktig produkt har du som kund i första hand rätt att få felet avhjälpt, alternativt en felfri produkt. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och återfå vad du betalt. Vid godkänd reklamation skall kunden hållas skadelös för eventuella kostnader som uppstår på grund reklamationen. Som exempel skall kostnader för att returnera en felaktig produkt ersättas av Stegfabriken.se. Notera att du som kund i största möjliga mån skall minimera eventuella kostnader som uppstår i det fall en produkt visar sig vara felaktig. Vid reklamation skall vardera part utan onödigt dröjsmål återlämna vad denne tagit emot, i det fall Stegfabriken.se skall företa omleverans har kunden rätt att behålla den felaktiga produkten i sin besittning tills det att denne mottagit leverans av felfri produkt.

Kontaktuppgifter vid reklamationsärenden

E-post: [email protected].

Reklamationsvillkor för Näringsidkare

Om en produkt avviker från vad som har avtalats mellan kund och Stegfabriken.se eller på annat sätt uppvisar fel som Stegfabriken.se ansvarar för har kunden rätt att i första hand få felet avhjälpt och i andra hand produkt utbytt på Stegfabriken.ses bekostnad. Rätt att reklamera fel gäller bara om felet är ursprungligt, Stegfabriken.ses ansvar är begränsat till värdet på den felaktiga produkten. Fel i produkt skall meddelas inom 14 dagar från leverans genom att kontakta Stegfabriken.se via e-post på [email protected].

Särskilda villkor för näringsidkare:

- Eventuell skada eller annan kostnad som orsakats av felaktig produkt ersätts ej av Stegfabriken.se.
- Kunden skall påvisa att felet är ursprungligt.
- Eventuell montering av produkten får ej ha skett efter det att felet uppmärksammats.
- Produkten får ej ha använts eller på annat sätt brukats av kunden efter det att felet uppmärksammats.
- Originalförpackningen skall sparas och i övrigt hållas i oskadat skick.

Retur vid reklamationsärende

För att returnera felaktiga produkter eller material, vänligen se §10. Returer.

§10. Returer

Vid retur av produkter eller material till Stegfabriken.se skall produkterna emballeras på sådant sätt att de är skyddade vid transport. Stegfabriken.se rekommenderar därför att du alltid förpackar produkter på samma sätt och med samma emballage som när produkterna levererades till dig. I det fall du förpackat eller emballerat produkter på undermåligt sätt och produkten tar skada under transporten till Stegfabriken.se bär du som kund också ansvaret för skadan.

Produkter som tillverkas på specialmått kan inte returneras

Vid återsändande av produkter till Stegfabriken.se är du ansvarig för att produkterna når Stegfabriken.se i oskadat skick. Stegfabriken.se rekommenderar att kunden använder spårbar försändelse vid retur.

Returinstruktioner

Instruktioner om returförfarande finns bipackad i varje försändelse. Skulle dessa saknas ber vi dig kontakta oss.

Återbetalningar

Stegfabriken.se återbetalar pengarna utan onödigt dröjsmål vid nyttjande av ångerrätten eller om återbetalning har beslutats i ett reklamationsärende.

§11. Förbehåll

Återtagandeförbehåll

Samtliga produkter är behäftade med återtagandeförbehåll tills det att kunden fullgjort sina skyldigheter som följer av detta avtal. Det innebär att äganderätten övergår på kunden i samband med att kunden fullgör sina skyldigheter som följer av avtalet. Kunden har därmed ej rätt att konsumera, nyttja, sälja eller på annat sätt vidta åtgärd innan äganderätten övergått på kunden som förhindrar att produkterna kan återtas av Stegfabriken.se.

Hävningsförbehåll

Stegfabriken.se förbehåller sig rätten att häva avtalet i det fall kunden handlat i ond tro på grund av felaktigheter som kunden känt till eller borde ha insett, såsom felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet på webbplatsen. I det fall hävningsförbehållet görs gällande har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Stegfabriken.se.

Ändringsförbehåll

Stegfabriken.se förbehåller sig rätten att utan avisering ändra innehållet på webbplatsen, vilket inkluderar, men inte är begränsat till, utbud, priser och kampanjer. Sådan ändring påverkar dock ej redan ingångna avtal mellan Stegfabriken.se och kund.

Ansvarsförbehåll

Stegfabriken.se skall anses befriad från alla förpliktelser enligt detta avtal om ansvar annars skulle ha uppstått på grund av händelse som ligger utanför detta avtal, Stegfabriken.ses verksamhet eller vad som annars följer av tvingande lag.

§12. Ansvarsbefrielse

Force Majeure

I händelse av myndighets åtgärd eller underlåtenhet, ny lagstiftning, arbetsrättslig konflikt, krig eller krigsfara, större störning av allmän ordning, sabotage, extrema väderförhållanden, brand, explosion, naturkatastrof, olyckshändelse eller annan omständighet utanför Stegfabriken.ses kontroll och som Stegfabriken.se inte skäligen kunnat övervinna eller förutse skall Stegfabriken.se ha rätt att frånträda sina skyldigheter i detta Avtal. Vid sådan händelse skall Stegfabriken.se ej stå skadeståndsskyldig vid skada som kunden haft.

Externa länkar

Stegfabriken.se ansvarar ej för eventuella skador och problem med kundens mjuk- eller hårdvara som uppstår på grund av att kunden nyttjat externa länkar som är publicerade på http://www.stegfabriken.se.

Reservation för prisfluktuationer eller andra handelshinder

Vid prisfluktuationer eller andra handelshinder, såsom brist på nödvändig komponent, där Stegfabriken.se inte skäligen kan hållas vid sina förpliktelser enligt detta avtal har Stegfabriken.se rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Stegfabriken.se.

Reservation för skatte- och avgiftsförändringar

Vid väsentliga skatte- eller avgiftsförändringar, som är av stor betydelse för förutsättningarna för detta avtal, har Stegfabriken.se rätt att häva avtalet. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Stegfabriken.se.

Reservation för leveransförsening utanför Stegfabriken.ses kontroll.

Uppstår det en leveransförsening som beror på händelse utanför Stegfabriken.ses kontroll, skall inte Stegfabriken.se anses ansvarig för skada som beror på sådan leveransförsening. Vid sådan händelse har kunden inte rätt till skadestånd eller annan kompensation från Stegfabriken.se såvida inte annat särskilt avtalats mellan Stegfabriken.se och kunden eller bestämmelse som följer av tvingande lag.

§13. Personuppgifter och sekretess

Uppgifter såsom personuppgifter eller annan uppgift eller del av handling som kunden lämnar till Stegfabriken.se kommer att lagras och behandlas i digitalt format. Stegfabriken.se ansvarar för att uppgifterna lagras och behandlas i enighet med personuppgiftslagen. Kundens uppgifter kommer att användas av Stegfabriken.se för att möjliggöra och säkerställa fullgörande av Avtalet samt i marknadsföringssyfte från bolagets sida.

Personuppgiftsansvarig:

Stegfabriken Sverige AB
Idrottsgatan 7
333 31 Smålandsstenar
Org nr.: 559155-8712

Kunduppgifter som lagras:

- Namn
- Adress
- E-postadress
- Telefonnummer
- Organisationsnummer
- Köphistorik hos Stegfabriken.se

Uppgifterna kan även komma att lämnas ut till tredje part, och nyttjas i de syften som anges nedan:

- Avtalspartner inom betalningstjänster i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.
- Avtalspartner inom logistik (transportör) i syfte att säkerställa fullgörande av avtalet.

Registerutdrag:

Om du som kund ingått detta avtal i egenskap av privatperson har du rätt att en gång per år kostnadsfritt begära ut ett registerutdrag. Ett registerutdrag anger vilken information som finns sparad om dig. Du begär detta genom att skicka en undertecknad begäran till ovanstående postadress. Om de uppgifter vi har om dig är felaktiga, ofullständiga eller missvisande, korrigerar vi såklart dessa.

§14. Övrigt

Polisanmälan

Stegfabriken.se polisanmäler rutinmässigt alla bedrägerier, bedrägeriförsök samt misskynnesbeställningar.

Diskrepans mellan olika publikationer

Om det föreligger skillnader mellan uppgifter på webbplatsen och andra publikationer skall de uppgifter som anges på webbplatsen ha företräde. Detta gäller dock ej uppgifter som är uppenbart felaktiga eller missvisande vid en jämförelse mellan de olika publikationerna.

Immaterialrätt, logotyper och varumärken

Allt material som publiceras på webbplatsen, inklusive programvara, logotyper, ljudfiler, varumärken samt text & bild är immaterialrättsligt skyddat. Skyddet innebär att materialet inte får användas utan rättighetsinnehavarens tillåtelse, materialet får inte heller kopieras eller på annat sätt överföras till tredje part utan Stegfabriken.se uttryckliga tillstånd. Eventuella överträdelser beivras.

Informationens syfte

All information på webbplatsen, oavsett format, publiceras uteslutande i informativt syfte för att besökare skall kunna använda sig av webbplatsen. Stegfabriken.se ansvarar således ej för de följder eller skador som kan uppstå om denna information används i något annat syfte än det ovan angivna.

Cookies

Cookies, "kakor", är små filer som sparas ner på besökarens dator när denne besöker en hemsida. På webbplatsen används följande typer av cookiefiler:

Session cookies: "Sessionskakor" sparas bara temporärt på besökarens dator för att denna ska kunna använda på hemsidan problemfritt. När besökaren stänger ner sin webbläsare raderas också sparande session cookies.

Persistent cookies: "Permanenta kakor" sparas på besökarens dator och är bestående. Persistent cookies används bland annat för att identifiera en återkommande besökare och ibland även som underlag till statistikprogram.

Opt-in: På webbplatsen har du som besökare alltid rätten att så fort som du besöker vår hemsida välja om du vill att cookies ska kunna sparas ner på din dator. Väljer du att inte tacka ja till detta, kommer inga permanenta kakor att lagras på din dator, men detta kan leda till att vår hemsida inte fungerar optimalt när du besöker den.

Tvist

Vid eventuell tvist skall talan väckas vid Malmös Tinrätt om kunden är näringsidkare eller annan juridisk person. Om kunden är privatperson och ingått detta avtal för privat konsumtion skall tvist prövas vid den domstol som följer av tvingande lagstiftning. I det fall ett ärende prövas i Allmänna reklamationsnämnden kommer Stegfabriken.se följa nämndens beslut.

E-avtalet Köpvillkor - Versionsnummer: 404-278-427